Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2009, 11:42

Dzień dobry.
Weekend jakoś bardzo szybko mi zleciał.
Było o problemach finansowych więc ja to się wolę nie wypowiadać bo i u nas krucho. M. przyniósł w tym miesiącu taką wypłatę że nawet na kredyt mieszkaniowy nie starczyło :(
Sikorka, bardzo się ciesze że odnalazłaś swoje powołanie i trzymam kciuki za znalezienie pracy w Kozienicach.
Juli, trzymaj się kochana. Na pewno dasz radę a już niedługo sobie trochę odpoczniesz.
GLIZDUNIA, oby i u Was się wszystko poukładał. Ach te pieniądze. A Maycia śliczna w podpisie.
zborra, musicie do nas przyjechać. Proszę. Bardzo chciałabym się z Wami i przede wszystkim z Hanią zobaczyć jak ona tak gada to może by Krystka natchnęła do gadania :)
jagodka24, brak słów na Twojego męża. Kurna rozumiem stres, ale Ty tez się denerwujesz a go nie wyzywasz.
NO i to na razie tyle.
Napiszę tylko że wczoraj byłam na 18-tce siostry i było fajnie.
No i muszę się chyba wybrać do lekarza bo od porodu cierpię na ból kręgosłupa. Najbardziej mi dokucza jak chwilę dłużej postoję. :( Wczoraj np. jak pomywałam po kolacji (a trochę tego było) to pod koniec prawie się popłakałam tak mnie bolał. Ale jak później usiadłam to przeszło.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

12 sty 2009, 11:42

hallo z rana :-D u nas leje wiec dzien siedzenia w domu :ico_noniewiem: a mialam isc do sasiadki....moze jutro sie uda :ico_noniewiem:

no dzieki za pocieszki,wiem ze u wieszosci z Was tez sa teraz takie wlasnie trudne czasu :ico_noniewiem: kurka ale jak my wczoraj wszystko podliczylismy to na jedzenie o polowe za malo mamy :ico_szoking: a gdzie paliwo i inne takie? :ico_olaboga: ...no zobaczymy....oby sie cieplo zrobilo to i wiecej pracy bedzie i mniejsze rachunki...u nas o 25%poszedl w gore prad i gaz....no i napewno to odczujemy :ico_noniewiem:

ale to nic..narazie siedze w domu bo i tak nie mamy z Maya co zrobic...kilka godzin przedszkola kosztuje przeszlo 700f a ja zarobilabym jakies 900f moze....albo mniej wiec naprawde sie nie oplaca....no ale jakbyscie byly dzis w moim snie to byscie padly :ico_haha_01: podrywalam jakiegos obrzydliwie bogatego biznesmana :ico_szoking: ...i udalo mi sie go uwiesc :-D matko,mi sie juz w glowie wywraca :ico_haha_01: :ico_puknij:

no wlasnie gdzie Doris?Juli na ktora do lekarza?

[ Dodano: 2009-01-12, 10:51 ]
Pati,lo matko uwazaj z tym kregosl;upem..to nie zarty naprawde :ico_noniewiem:

a w pietek do nas ktos podrzucil wysylkowy taki cienki katalog z pierdolami..cos jak z Reala ulatka czy cos..no i mialam szczescie ze go jeszcze nie wyrzucilam bo dzis przyszla babka po :ico_noniewiem: wrot :ico_szoking: ale tam nigdzie nie pisalo ze ona po niego wroci...matko co za numer..a ona juz taki wymiety :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-01-12, 11:12 ]
aaa i zrobilam jej dzis na sniadanie kluseczki Sikorki..i jak je zobaczyla na talerzyku to w placz :ico_noniewiem: ..ona nie lubi takich macznych a bron boshe serkowych dan :ico_noniewiem: ..no ale skoro tylko to dostala a ze glodna bardzo byla to po czasie skosztowala 2 kawalki i juz najedzona niby :ico_noniewiem: .....ale zal mi jej bylo wiec zrobilam jej talerzyk z kanapkami,znaczy sie bagitka z maslem,szynka i ogorek i wsuwa jak szalona..biedaczka..ona ma smaki po A. :ico_noniewiem: a ja od czasu do czasu jej podsuwam cos innego tez z nadzieja ze sie skusi jednak :ico_noniewiem:

a no i wczasy odwolujemy niestety bo nie damy rady nic odlozyc na nie...posiedzimy tutaj..moze nad morze sie przejedziemy kilka razy za to :-)

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2009, 12:35

A jakie to kluseczki!?Moj Misio pewnie by wcinal.. Dacie mi przepis!?
Ja jestem w ciezkim szoku..
Mis od rana biegal.. Wiec pol godz temuwsadzilam godo lozeczka, zeby spokojnie poodkurzac. Przychodze po niego pozniej, a ten spi!!! :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Normalnie nie wierze. Moje dziecie, ktore budzisie jak piardniecie usłyszy.. usneloprzy odkurzaniu!:):
Pomylam wiec spokojnie podlogi i zaraz biore prysznic.
Do ginekologa jade dopiero na 19:45 wiec wroce pewnie kolo 21.. Ciekawe co tam mi powie..

Apropo finansow- dzwonil moj tata, ktory jestz tym majstrem u mnie w chalupie.. I zrobili mitaaaka liste dodatkowych zakupow.. Wiec wszystko pewnie zamknie sie w 5 tysiącach. :/ Ja pier**
Dzieki Bogu, ze duzy wyplywa dzis na ten kontrakt. Inaczej bysmy zgineli.
Ja Dzis zajrzalam do mojej skrytki z pieniedzmi.. I okazalo sie ze od poczatkustycznia wydałam tylko 300zł! Na pampersy i jedzenie głownie. Nic poza tym wlasciwie nie kupowałam.
Wiec moj budzet jest calkiem calkiem.. Bede oszczedzac, zeby na przyszly miesiac bylo. Bo luty zapowiada sie cieniusienko..
Oby euro stalo wysoko!!! :ico_sorki:

Daria- no to ładne masz sny.. Ja ostatnio mam ciagle jakies romansowo- erotyczne.. Widac ze chlopa mibrakuje :P hehe

Patrycja- jak byscie zrobily spotkanko, to i ja sie przylaczam! :ico_haha_01: nie popuszcze, skoro mamy calkiem niedaleko. Heh jedno wojewodztwo!
A z kregoslupem lec do lekarza, boto nie ma zartow.Ja juz wole chuchac i dmuchac, bo zdrowie ma sie tylko jedno..i za nic gonie kupisz.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

12 sty 2009, 13:18

Juli,kluseczki Sikorki sa bardzo proste i smaczne ale nie wiem czy Twoj Krzys moze je jesc,moze jajka? :ico_noniewiem: do serka danio-moze byc owocowy,dodajesz jedno jajko i make i mieszasz az bedzie wystarczajace geste zeby nabrac lyzka i wrzucic na wrzatek...az wyplyna zagotowac i smacznego....mozna polac sokiem,posypac cukrem...no a Maya ich nie lubi bo ona wogole tak na slono wszystko woli :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-01-12, 13:04 ]
a Maya mi szis tak wszystko palaszuj ze szok..zjadla 3 kawalki bagietki z maslem,szynki sporo,4plastry ogorka na to 2 duze mandarynki,w sumie ze 4 kluseczki ,miseczke rodzynek i dalam jej 2 wafelki w nagrode i wszytsko wcagnela... :ico_sorki: :-D

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2009, 14:09

Juli, wiem że muszę uważać i chyba się w końcu wybiorę do lekarza. Moje życie jest raczej siedzące i kręgosłup mnie nie boli, ale wczoraj sama się trochę wystraszyłam.

[ Dodano: 2009-01-12, 13:12 ]
GLIZDUNIA, no to Maya dzisiaj musi być bardzo głodna albo sobie chomikuje w żołądku na późniejsze dni :)

[ Dodano: 2009-01-12, 14:19 ]
A co tutaj tak pusto?

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

12 sty 2009, 15:24

nie wiem dlaczego sa pustki skoro juz poniedzialek nie? :ico_noniewiem: cos ta Doris sie nie odzywa :ico_noniewiem:

Maya caly ranek byla super grzeczna ale przed chwilka sie zezloscila o cos tam i chciala mnie uderzyc :ico_szoking: :ico_olaboga: a my sie nie bijemy ,skad taka reakcja? :ico_noniewiem: no i zlapalam jej te reke,powiedzialam surowym tonem ze tak nie mozna i posadzilam na kanapie w tej zlosci,dostala misie i widze ze polozyla sie spac chyba :ico_noniewiem: nie wiem czy usnie czy tylko odpoczywa narazie ale chyba mnie mala glizda bila nie bedzie nie? :ico_puknij:

wczesniej odwalilam prasowanko i zmywanko,rolady i kluski mam od wczoraj wiec na obiad nie musze nic wymyslac naszczescie....pogoda taka do du..ze szok..leje u nas i wieje bez przerwy :ico_zly: ....nawet tv nam zle odbiera :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-01-12, 14:31 ]
no i mala spi,wyjatkowo szybko zasnela...widocznie slaba byla i ja ponioslo,oby to sie nie powtorzylo :ico_zly:

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2009, 15:52

No rzeczywiscie puuuusto. Ja posprzatalam dzis w chalupce, poukladalam wszystko i teraz siedze z mama i gadamy.
Mis spi juz ponad 3 h!!! Odrabia sobie nocke. Szok doslownie! Nie pamietam kiedy tyle spal. BEdzie latał do 21 :-)
Ja zaraz jade do centrum polazic, potem skocze do mnie do knajpy, bo Duzy bedzie dzwonil na stacjonarny, przed wyplynieciem.. No a na wieczor ginekolog. brr..
Wiecie ze krzesełko juz licytuje 10 osob?Normalnie biznes zrobie. Zainspirowalo mnie to i posprzedaje troche starych zabawek Misia.. Bo polowa juz jest nieprzydatna.. A przynajmniej kaska bedzie na nastepne rzeczy.. no i jego pokoik :):
Dzwonie po znajomych knajpach i pytam o jakies zbędne stoliki,albokrzesla hehe. Nie bede miala nic takiego w chacie, tomoze cos dostane w spadku :-) Dzis sie przejde i popytam :P :):

Glizdunia- Mis tez kiedys machnal na mnie raczka.. kilka razy. Tez nie wiem gdzie tozobaczyl, bomy lagodni jestesmy wszyscy w stosunku do siebie.. JA wtedy krzyknelam groznie na niego i klepnelam po raczce. Ciekawe co w tych glowkach maluskich siedzi.. :-)

Ide sie malowwac.. Pozniej nakarmie Misia i lece.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

12 sty 2009, 16:10

Juli no to swietnie ze duzo nie stracisz na krzeselku,widac dobra z Ciebie biznesmanka :-D :ico_brawa_01: ...wiesz co,ja wymieniam Mayci zabawki co jakis czas...wynosze z dolu do gory i ona mi z czasem wraca do tych zapomnianych :ico_noniewiem: raz ma etap ksiazeczkowy innym razem klocki..pozniej lale...albo jeszcze inne pierdy...nawet dinosaur z FP ciagle jest na topie ten co jako niemowlaczek wrzucala w niego pileczki teraz robi za zjezdzalnie dla jej ludzikow :ico_haha_01: tak wiec z wiekiem niby juz nie dostosowane do wieku zabawki tez maja wziecie-poprostu wymysla z nich inne cuda :ico_oczko: ...i szkoda mi je sprzedac bo nie mam pewnosci czy za jakies 2mce ona nie uzyje ich znow do jakiegos swietnego pomyslu...nie mowie tu o grzechotkach bo te juz schowane w pudle ale np. grajaca i wibrujaca krowa z V-techa niby dla 6mcznego dziecka a ona tak sie nia cieszy jak ta skacze i wibruje i robi muuuu....ona ja obcalowywuje i wogole...wiec zal mi odebrac.... :ico_noniewiem: fakt ze i miejsce i kasa by sie przydaly ale pozbede sie tych zabawek jak juz z nich naprawde wyrosnie :ico_noniewiem: i chyba bym musiala na allegro wystawic bo u nas na ebayu to marne szanse mam raczej a w PL FP chyba dobrze chodzi nie? :ico_noniewiem:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sty 2009, 18:06

helo..
wczoraj w kinie fajnie, choc film ("zmierzch") w skali do 10 oceniam na 5 i to niby horror/romans, ale z horroru to moze 15 % było, normalnie romansidło wampira z człowiekiem :-/ ale sam fakt wyskoczenia do kina humor poprawia..
kure piszecie o kasie i u nas tez jest kiepsko...w tym m-cu to wogole duzo wydatkow było i jeszcze zas idziemy na zabawe w sobote i zas kasa (no ale to taka zabawa- spotkanie rodzinne w wielkim gronie, wiec nie wypadało odmowic)..zostało pare stowek do konca m-ca :ico_szoking: :ico_noniewiem:

:ico_brawa_01: dla Hanki za spostrzegawczosc (ten Muzynek :-D )i wogole za gadke i zazdroszcze ze juz za niedługo macie koniec z tymi zebolami, a na nas to jeszcze czeka..

glizdunia a gdzie chcieliscie na wakacje jechac?
my chyba tez w tym roku damy se spokoj, bo najprawdopodobniej bedziemy kupowac auto i moze uda mi sie sypialnie odnowic i nowa szafe zamontowac..ach plany mam, ale narazie A. o nich nie wie (tzn o tej sypialni :ico_wstydzioch: )

Julii oby robotnicy zdazyli zrobic to mieszkanko wasze :ico_sorki:
a co do krzesełka to moze dla chłopcow to nie jest trafiony prezent, u nas sie sprawdza super, Mila strasznie go lubi :ico_noniewiem: :-)

sikorka :ico_brawa_01: za kolejna 5 w indeksie :ico_oczko:

patrycja le Krystek jest czadowy w tych okularach!!

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

12 sty 2009, 18:24

Lady,najpierw chcielismy do cieplejszego kraju jakiegos a pozniej ze do Paryza moze na 4 dni ale i na to nas nie stac...bo wyplata za mala na zycie a co dopiero na przyjemnosci..ja licze ze na wiosne bedzie lepiej z kasa bo moze jakies nadgodziny uda sie zrobic :ico_noniewiem: ...dobrze wiedziec jaki to film...moze A. mi skombinuje to sobie zobacze a ten drugi nie wiesz czy byl lepszy? :ico_noniewiem:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”