Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

17 lis 2008, 20:12

Ania_R, system małych kroczków jest skuteczny nawet w odmawianiu ... oby się udało... :ico_oczko:
o tak, to dobry pomysł :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ale ja się nie dałam i zajmowała się tylko tyle na ile my tego chcieliśmy :-D
noo, to byłaś twardsza.. ja wtedy nagle zostałam samotna, z wcześniakiem na ręku i jeszcze po 8 tyg po porodzie dostałam zapalenia płuc i w sumie byłam cholernie słaba... ale teraz jest inaczej :-) i mam nadzieję, że będzie dobrze :-)

Chłop się zajada ciastem :ico_brawa_01: :-D :ico_sorki: mówi, że juz nie może, ale poszedł jeszcze po kawałek :-) szalony... dopiero, co obiad zjadł :-)

Awatar użytkownika
estreya
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

17 lis 2008, 21:46

ech, dziewczyny..... ja jestem po całym tygodniu z mamą. Własnie wyszli z Kamilem na pociąg bo mama juz wraca no i oczywiscie sie poryczałam bo smutno mi bez niej bedzie. Dużo pomogla, bardzo dużo. Tylko, że moja mama z natury nie jest kłopotliwa wiec dla tego nawet Kamil sie cieszył, że była:) robila nam zakupy i zostawila troszke pieniędzy bo u nas nadal finansowo tragicznie :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Ania R, może zaproś teściową na krócej... po co az na 3 tygodnie? albo po prostu troszke później... jak sobie ułożycie sprawy rodzinne w najbliższym gronie. Pomoc jest rzeczywiscie potrzebna, ja przynajmniej mam takie odczucia chociaz po porodzie moglam od razu chodzic i wlasciwie nic mi nie dolegało. Na poczatku tez nie chcialam zeby ktokolwiek przyjezdzal.... no ale jednak mama dużo pomogla.... myśle, że wszystko zależy od teściowej.... ale 3 tygodnie to chyba nawet na wlasną mame zadużo....

Awatar użytkownika
Ania_R
Trzy tysiące lat minęło...

18 lis 2008, 08:22

Cytat:
Ania_R, system małych kroczków jest skuteczny nawet w odmawianiu ... oby się udało...
o tak, to dobry pomysł
oby się udało :ico_sorki:
ja wtedy nagle zostałam samotna, z wcześniakiem na ręku i jeszcze po 8 tyg po porodzie dostałam zapalenia płuc i w sumie byłam cholernie słaba...
bidulka ile wtedy przeszłaś :ico_olaboga:
może zaproś teściową na krócej... po co az na 3 tygodnie?
no bo nam chodziło żeby była jak zaczne rodzić a wiadomo że tego do końca się nie da przewidzieć dlatego taki zapas. Chodziło tylko o to by została z Madzią w każdej chwili jak zaczne rodzić żebym mogła być z Krzysiem przy porodzie.

estreya, przesłodkie zdjęcia :ico_brawa_01:

Mężus w pracy, a my z Madzią kolejny dzien w domku bo dalej ma straszny katar.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

18 lis 2008, 09:53

bidulka ile wtedy przeszłaś :ico_olaboga:
noo, jak sobie przypomnę to jeszcze mi ciary idą.. ale na dobre mi wyszło :-)
a my z Madzią kolejny dzien w domku bo dalej ma straszny katar.
mam nadzieję, że jej szybko przejdzie :ico_sorki:

mi się udało z koleżanką dogadać, że Młodego weźmie, zresztą "próbę" mieliśmy, bo jak we wrześniu byłam w szpitalu to ona z mężem właśnie pomogli Krzyśkowi zająć się Młodym... noo, a w zamian ja pomagam im z ich córką :-) dziś np. off w szkole i Ola do nas przyjedzie na pół dzionka :-)

Edytko
, jak tam?? wielkie odliczanko się zaczęło.... jak się czujesz? :-D

Awatar użytkownika
Ania_R

18 lis 2008, 11:55

poccoyo Tobie tylko 7 dni zostało :ico_szoking: ale fajnie :ico_brawa_01: Czekam z niecierpliwością na wesołe wieści że dzidzia juz na świecie :ico_sorki: :ico_brawa_01:
noo, jak sobie przypomnę to jeszcze mi ciary idą.. ale na dobre mi wyszło
jak to kiedys ktos powiedział: "Szkoła doświadczenia kosztuje, ale żadna inna nie potrafi lepiej wykrztałcić człowieka" :ico_sorki:
mam nadzieję, że jej szybko przejdzie
tydzień z głowy jak zawsze przy katarze - całe szczęście to tylko katar, choć duży.
jak we wrześniu byłam w szpitalu to ona z mężem właśnie pomogli Krzyśkowi zająć się Młodym... noo, a w zamian ja pomagam im z ich córką
fajnie że masz tak dobrych znajomych :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

18 lis 2008, 12:03

"Szkoła doświadczenia kosztuje, ale żadna inna nie potrafi lepiej wykrztałcić człowieka" :ico_sorki:
co racja to racja :-)
tydzień z głowy jak zawsze przy katarze - całe szczęście to tylko katar, choć duży.
heh..to i tak Wam szybko schodzi... mój Młody dostał kataru porządnego w połowie czerwca i pod koniec września mu się skończył... tutejsi lekarze niestety katar u dziecka bez gorączki traktują jako normalną produkcję nozdrzy, co usłyszałam od 3, u których byłam z Młodym... nam to na alergię wygląda, ale cóż.. jak będziemy w Polsce to badania mu zrobimy...
fajnie że masz tak dobrych znajomych :ico_haha_02:
:-) też zacieszam... chociaż nie mamy czasu na częste spotkania to jednak znajomość jest i staramy się łamać opinię, że Polak Polakowi na obczyźnie to tylko nóż w plecy potrafi wbijać... a takich też juz poznaliśmy niestety...

ja już godziny zaczynam odliczać do mamy przylotu :-D dziś jakoś zleci dzionek, jutro też, bo wizyta u położnej, no i w czwartek od rana też wytrzymam, a potem w południe do Ediego na lotnisko :-D

poccoyo

18 lis 2008, 12:26

Edytko, jak tam?? wielkie odliczanko się zaczęło.... jak się czujesz? :-D
:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: ja się martwie bo 14listopada kupiłam na inecie fotelik i było napisane nextday delivry... a tu kupa, nadal czekam,jak dzwoniliśmy to ise okazało ze trzebalbyło za to zaplacic 12F dodatkowo... wiec nie doczytałam tego i nadal czekam na free delivry...
a to juz prawie dwa tygodnie...
trzymam nogi na krzyż bo fotelika nie ma... a jak przyjdzie to synek wyjdzie z sila wodospadu :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ja nie odliczam,ale panie z nursery odliczaja każdego dnia i się ciesza jak prawdziwe cioteczki ... i kiedy i co sie urodzi...
hehe :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
miło tak być w centrum zainteresowania... a potem to minie i deprechy dostane... :ico_wstydzioch:
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 21:35 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

18 lis 2008, 12:31

trzymam nogi na krzyż bo fotelika nie ma... a jak przyjdzie to synek wyjdzie z sila wodospadu :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
dobre, dobre :-) tak trzymaj :-)
miło tak być w centrum zainteresowania... a potem to minie i deprechy dostane... :ico_wstydzioch:
:ico_nienie: wcale nie minie.. my cały czas będziemy ciekawe każdego Waszego dzionka... będziemy o kupkach pisały i o jedzonku i o bólach różnej maści :-D

poccoyo

18 lis 2008, 12:39

:ico_nienie: wcale nie minie..
po Roksance tak było, nikt sie nie pytal jak sie mam...a moje depresja postepowala, zarlam slodkie az mnie mdlilo... z nikim o tym nie rozmawialam... i tak zylam w przswiadczeniu ze wszystko moja wina ze jestem beznadziejna... itd...a to hormonki mnie zawodly...
teraz boje sie ze sie powtórzy... bo jest kilka spraw z którymi nie jestem szczęśliwa...
a najbardziej kasa... tzn ten zrabany kredyt... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 21:35 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

18 lis 2008, 12:41

poccoyo, noo, to teraz - wiedząc, jak może być - inaczej do tego podejdź...
bo jest kilka spraw z którymi nie jestem szczęśliwa...
a najbardziej kasa... tzn ten zrabany kredyt... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
noo, kasa... chyba jak u wszystkich... postaraj się teraz nie denerwować.... :ico_pocieszyciel:

[ Dodano: 2008-11-18, 12:45 ]
mam wózio :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D :-D :-D i jestem o niebo i piekło razem wzięte spokojniejsza :-D

Wróć do „Pozostałe”