Hej dziewczyny. Gratuluję przedszkoli. Martuuniu pisz odwołani, może coś się uda.
My generujemy klucz w poniedziałek i rusza we Wrocławiu rekrutacja. U nas bez zaświadczeń o małżeństwie, za to z informacją o miejscu zeznania podatkowego
Co do prezydenta i tragedii, to mi bardzo żal i smutno. Jest to sytuacja bez precedensu i mam świadomość historii na naszych oczach.
Natomiast mam wątpliwości co do pochówku w katedrze wawelskiej. Zawsze to miejsce uważałam za swego rodzaju świętość narodową i ludzie, którzy tam leżą to wielcy mężowie stanu. To swego rodzaju sacrum i nie tylko chodzi mi o świętość, ale i narodowość, stąd moje wątpliwości. Z drugiej strony pogrzeb i tyle osobistości ze świata polityki. Powód do uczczenia pamięci, ale i spotkania rządzących światem i to w Polsce. Myślę, że gdyby nie pogrzeb prezydenta, to do takiego spotkania przywódców światowych nie doszłoby, a to także historia i to powszechna.
Co do Katynia, to wszyscy o nim usłyszeli i co ważne w Rosji. Katyń emitowano w najlepszym czasie antenowym. Putin nie mógł go przemilczeń. Katyń był i jest przyczyną rusofobii, a o prawdzie tej usłyszał cały świat. Rosjanie o niej wiedzą i nie tuszują. Takie rzeczy są ważne. Ja uważam, że w końcu będzie normalnie i będzie lepiej z tym sąsiedztwem. A co do gazociągu itd, toż to polityka i jest nieunikniona, ale zadaniem naszych polityków jest napsuć im krwi i jak najwięcej ugrać.
Tak czy siak przeżywam wszystko mocno.