Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 kwie 2010, 23:31

Gratulacje TIBBY :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2010, 06:56

Witam z rana :-)
nocka spokojna Jeszcze raz Wielkie Gratulacje dla Tibby z Tobiaszka chłopczyk jak sie patrzy :-D :-D
Mamcia co do terminu to mam na 30.04 Kwietnia miesiączkę miałam 24.07

lidziasc
Wodzu
Wodzu

23 kwie 2010, 07:34

hej

ja zle spalam
co chwilke sie budzilam tak nerwowo sie zrywalam
Mame na oddzial przyjeli o 23:30 :ico_puknij: :ico_zly:
Ale dzis juz dzwonila ze moze sie uda jutro wyjsc jak wszystko bedzie dobrze.ze nieraz na 36 godz wystarczy ze daja kroplowke i holtera a to wystarcza...
oby bo b sie boje...

Sandrusia oj to tak łatwo nie bylo ale fajnie ze z usmiechem i ze masz to juz za soba...
a te minuty jak maly byl siny i nie plakal to napewno koszmar :ico_szoking: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 kwie 2010, 07:50

Sandrusia jaka fajna troche zwariowana historia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dobrze ze sie troche posmialas przy porodzie hihihi przynajmniej rozladowalas stress :ico_brawa_01: a Hubert dostal mniej apgar przez to bycie sinym? Kurcze ja tez bym sie wystraszyla gdybym po urodzeniu nie slyszala krzyku Lillyanne :ico_olaboga:

lidziasc, duzo zdrowka dla Twojej mamy :ico_sorki: ale pozno ja przyjeli na oddzial :ico_olaboga: oby udalo jej sie dzis wyjsc :ico_sorki:
gozdzik, no wlasnie skumac nie moglam tego, trzeba to zmienic na pierwszej stronce, to Ty kwietnioweczka bedziesz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Jak tam samopoczucie, cos sie dzieje po odpadnieciu czopu??

lidziasc
Wodzu
Wodzu

23 kwie 2010, 07:58

Napisalam do Tibby jak nocka
Niestety nocka spedzona osobno.bo malego wzieli na odzial noworodkowy na badania.wszystkie w normie ph prawidlowe.ja z obolalym kroczem ale szczesliwa

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2010, 07:59

Jak tam samopoczucie, cos sie dzieje po odpadnieciu czopu??
no właśnie nic sie nie dzieje skurczy brak a śluz z krwią jeszcze schodzi ale to partiami dziś po południu jak mój wróci z pracy jedziemy do szpitala żeby mi KTG zrobili i pogadać o tej małopłytkowości bo mój gin to taka d.....a i nic mi nie powiedział jedynie ze w szpitalu wiedza co robić :ico_zly: :ico_zly:
a w końcu ja tez mam prawo wiedzieć ino mi nerwów przysporzył a może nie ma o czym myśleć :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2010-04-23, 08:02 ]
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: no to super ze czuje sie dobrze
Całuski dla Niej :ico_buziaczki_big:

lidziasc
Wodzu
Wodzu

23 kwie 2010, 08:10

tez mam prawo wiedzieć ino mi nerwów przysporzył a może nie ma o czym myśleć
no dokladnie...powinien cos powiedziec wiecej...echhhhhh :ico_puknij:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2010, 09:23

trafił mi sie gin panikarz :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
no bo same przyznajcie w środę zamiast mnie porządnie zbadać zrobić USG jak łożysko sie miewa ,wody a następnie KTG bo cały sprzęt w gabinecie to on sieje panikę ze rodzę i do szpitala a tłumacze takiemu ze skurczy brak itd a on swoje ze nie zdążę ech... a tu piątek i w sumie nic sie nie dzieje prócz odchodzącego czopu
teraz muszę sie do szpitala kulać i prosić położne o zbadanie
może mnie juz zostawia :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: no nic najwazniejsze żeby maluch dobrze sie miał :ico_sorki:

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

23 kwie 2010, 09:41

Witam :-)
U nas dzisiaj taka piękne słoneczko tylko troche chłodno :ico_noniewiem:
gozdzik, trzymam kciuki żeby akcja sie już rozwinęła i żebyś miała to już za sobą
tibbi, dobrze ze samopoczucie mimo wszystko dobre noi zycze zeby dzidzia juz była przy niej :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 kwie 2010, 10:42

gozdzik, :ico_olaboga: co za gin, ale zdarza sie tak czasem, moj lekarz tez zawsze byl dobry ale niedokrwistosci nie dopatrzyl a jak przyszlam na badania ktore trzeba zrobic w tygodniu 26 to panika i placz :ico_noniewiem: Dobrze chociaz zeby Cie dokladnie zbadali w szpitalu, kurcze ciekawe czy wlasnie beda Cie chcieli zostawic wtedy, wazne tylko zeby wszystko sie wyjasnilo, zeby Ci rowniez i nerwow oszczedzic :ico_sorki: Czy maloplytkowosc to jest to samo co niedokrwistosc?? Mala ilosc czerwonych plytek? Wiesz jak stoi Twoja hemoglobina?

[ Dodano: 2010-04-23, 10:53 ]
my wlasnie planujemy jak mam utrzymac macierzynskie - wychowawcze, u nas jest taki system ze miejsce pracy placi w zaleznosci od umowy pelna pensje - w moim wypadku 20 tygodni - po tych 20 tygodniach przechodzi sie na *wychowawcze* od panstwa duzo nizsze od pensji z pracy - w moim przypadku 26 tygodni ktore moge przedluzyc o 8-14 tygodni w zaleznosci od wyboru i teraz tylko pytanie czy mi sie nalezy wychowacze od panstwa - jako ze nie jestem obywatelem dunskim ani nie mam stalego pozwolenia na zostanie mimo slubu z A. ze wzgledu na nieukonczone 24 lata zycia. Dopiero od grudnia beda mi przyslugiwac wszystkie prawa. Jesli mi nie przysluguje od panstwa to od zwiazku pracy moge dostac wychowawcze tyle ze nie wiem jakie sa stawki. Szczerze wolalbym zachowac 26 tygodni + 14 tygodni po tych 20 tygodniach pelnej pensji, mimo ze dostane mniej pieniazkow bo pensja w przypadku przedluzenia wynosi wciaz za 26 tygodni tyle ze zostanie podzielona na 40 tygodni. Ale jak liczylismy te stawki panstwowe to wyszlo ze by mnie ominelo tylko 500 zl miesiecznie mimo przedluzenia, to tylko 1/14 mniej co miesiac a zawsze to dluzszy czas ze swoim skarbkiem, ja widze po samej Julci jak ona sie cieszy i jest szczesliwsza dzieki temu ze jestesmy razem, nie mam nadgodzin, widzi mnie codziennie :ico_sorki: A. wlasnie sie dowiaduje czy mam prawo do tych 40 tygodni po 20 tygodniach *macierzynskiego*, siedze jak na szpilkach :-D A potem jedziemy do miasta :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-04-23, 11:12 ]
:ico_sorki: przysluguje mi wychowawcze z panstwa :ico_sorki: wezmiemy te przedluzone czyli 20 tygodni *macierzysnkiego* - 26 tygodni *wychowawcze* z panstwa + 14 tygodni :ico_sorki: do pracy dopiero w lipcu 2010 :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”