doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2009, 11:01

chyba wam nie pisałam o tym, a jeśli pisałam to sorry za dublowanie! :ico_sorki:

w weekend w szkole miałyśmy z dziewczynami okienko i pojechałyśmy do klifu na śniadanie (zawsze tam jeździmy bo u nas w szkole sprzedają tylko zapiekanki z mikrofali i wolimy McDonalda niż zamrożone żarcie) i po śniadanku poszłyśmy się przejść po sklepach i weszłyśmy do Mothercare (nie wiem czy kojarzycie ten sklep? geberalnie tanio tam nie jest) i moja kumpela wychaczyła 3 bluzki za 18 zł - taka promocja! rozmiar 18-24 miesiące. trochę za duże na nią, ale takiej okazji przepuścić nie mogłam.

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2009, 11:10

zborra ja mysle ze sikorka ma racje
odstaw wszystko co ma białkomleka krowiego czyli hippa tez
musisz spróbowac szybko zaleczy te ranki i szukac a bez odstawienia to niczego sie nie dowiesz bedziesz mogla tylko gdybac
moja na początku żźycia pila nutramigen i teraz jak na to patrze to dobrze bo miala na normalnym mleku ciemieniuche, i brzydką skóre za uszami
a po nutra wszystko zeszlo
mleko normlane wprowadzilam jej dopiero ok 1 roku

a jesli twoja mama ma alergie to ja bym bardzo uwazala bo podobno nasze dzieci wiecej dziedziczą po naszych rodzicach niz po nas

alergia moze sie ujawnic w kazdej chwili
moja mama np 60 letnie babka jakis kilka lat temu uczulila sie na jablka :ico_zly: nawet nie na same owoce ale wlasnie na pestycydy
jak zje jablko od kogos z ogródka to jest ok

u nas dzisiaj pobudka wyjątkowo szybko bo o 6
szkoda bo wczoraj spala dopiero o 22
nie wiem czy nie trzeba zrezygnowac z dziennej drzemki co myslicie?

doris nie wiem czy mi sie uda ale mozliwe ze w tym tyg będę w wawie :-D

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 11:12

Doris- Biszkopty moga uczulac.JEst w nich normalnie mleko w skladzie.. Wiec uwazaj na Kinie.
Co do koncentratu to nie mam pojecia.. Nie myslalam, ze moze uczulac.Unas nic nie dzieje sie po nim.
Serie kosmetykow to miedzyinnymi emolium-(my stosujemyi jest super) , oilatum, atpora..Nie wiem co jeszcze. Ja mam swietna masc robiona na zamowienie w aptece- kosztuje 5 zl a jest tlusta i skuteczna.
A co do mothercare- nie wiedzialam ze jestsklep w klifie!!!ale super! Musze podjechac, jak bede w Gdyni. Mam kilka rzeczyz uzywanych isą swietnej jakosci.
Super, ze wyhaczylas taka okazje! :):

Ja obczailam promocje w Lidlu i biedronce- nigdy tam nie kupuje.. bo jakos sie boje.. Ale czasami maja swietne artykuły przemyslowe.. Dzisiaj ide po kilka aut metalowych do biedronki - sa po 2,99.. :-) Mis nie ma ani jednego, a jak jest u kuzynki to sie zachwyca.
W Lidlu za to widzialam w promocji od jutra gofrownice!!! Zawsze marzylam oniej. Uwielbiam gofry. Gofry, nalesniki.. Raz dwa ibedzie wyzerka! mniam mniam! BEde robila Misiowi z nutramigenem :-) hehe
W przysz tygodniu kupie jeszcze kubek izo.. Do trzymania długo cieplej kawki.. I otwieracz do konserw.. Bo nie mam w domu.. :(

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

14 sty 2009, 11:14

hallo,witam sie z rana...tez w dobrym humorze bo z gestej mgly wylania sie sloneczko i niebo widac juz czyste!!!bedzie pogoda to moze i jakis spacerek :ico_oczko:
w ramach oszczednosci najpotrzebniejsze zakupy bedzie teraz robil A. po pracy i dokladnie z lista :ico_oczko: bo jak razem jedziemy to zawsze co dodatkowo w koszyku wyladuje niestety :ico_noniewiem:

Doris,ja nie wiem ale to chyba nawet po 2,3 dniach moze wyjsc na cos uczulenie...wiec moze jednak to jajko...albo pomidoy czyt. przecier...u mnie on bylby nawet bardziej podejrzany..kurde wspolczuje Wam bardzo :ico_noniewiem:
u nas liszaj schodzi po posmarowaniu Oilatumem 2 razy...Maya chyba ma zwyczajnie sucha skore i jak sie w zimie smarujemy to ma ladna,wiec musze pilnowac smarowania :ico_noniewiem:

Juli,no i super ze duzy sie odezwal!!Belgia to niedaleko,fajnie :-) mi sie kojarzy z parkingiem i kaszka dla Mayci,jak jechalismy do PL to w belgii postoj mielismy na kaszke wlasnie :ico_haha_01: i Maya gonila kury przy autostradowej zatoczce :ico_szoking:

a z mowa moze faktycznie pojsc w slady ojcamaly Krzys,wiec nie ma sie co spieszyc nie? :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 11:20

Jagódka- mozesz chwilowo zrezygnowac z dziennej drzemki. U nas tez Mis swirowal.. Kilka dni nie spal w dzien. Ale teraz potrzebuje tak 5 godzin bycia aktywnym.. zeby usnac. Wiec jak wstal dzis po 7, to poloze go o 12.Wstanie kolo 14, wiec po 19:30 mysle ze pojdzie spac bez problemu. Ale o ktorej wstanie? Nie raz go przetrzymywalam wieczorem, zeby pospal dluzej rano..ale robił psikusyinic nie skutkowalo.
Próbuj Kochana :-)

A jakie Jagódce dalas mleczkopo nutramigenie? Moj Mis dalej uczulony.. ale jego kuzynka miala tak samo iciotka wprowadziła Nan HA.. Na poczatku skora byla dosc szorstka, ale teraz sie unormowalo i pieknie wyszla z alergii.

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2009, 11:27

ale jajko dostała prawie tydzień temu więc wątpie, że to od niego, ale skoro w biszkoptach jest mleko krowie to stawiam na nie... kuźwa...

Agatka jak bedziesz w Warszawie to zapraszam do siebie, ale nie umiałabym Tobie wytłumaczyć jak tu dojechać... a jeśli chodzi o ten tydzień to weekend mam zajęty, więc mam nadzieję, że nie w weekend będziesz w Warszawie.

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 11:29

Hello,
Juli, no to dzisiaj się trochę odchamisz na tej kawce?
GLIZDUNIA, o zakupach to wiem bo jak idziemy razem to zawsze ponad 100 zostawiamy a jak osobno to o wiele mniej.
jagodka24, cokolwiek to jest to trzymam kciuki żeby się udało i żebyś się nam pochwaliła już za niedługo.
doris, no to okazja nie do odpuszczenia :ico_brawa_01: A ta alergia no kurcze :ico_olaboga: .
zborra , Haneczka ślicznie mówi i mi się bardzo podoba jak dzieci tak mówią trochę po swojemu a trochę tak po naszemu :)

A u nas wczoraj Kolęda była. Spieszyłam się z pracy bo ksiądz zaczynał od 15 ale zaczął od bloku obok i u nas był przed 20. Myślałam że Krystek będzie się bał ale był fajny ksiądz (mój ulubiony). Kiedy ksiądz skończył notować swoją kartotekę to odłożył długopis na stół. A mój syn zszedł z kolan moich i poszedł do niego. Ksiądz się zdziwił, ale wziął go na kolana i pokazał obrazek. No i taki odważny jest mój synek :D
No i wczoraj pozbyłam się choinki jak ksiądz wyszedł :) M. nie bardzo się już chciało ale w końcu ją wyrzuciliśmy i chociaż teraz trochę łyso w pokoju to przynajmniej będzie czysto bo się strasznie sypała.

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2009, 11:34

Patrycja.le, ale masz dzielnego syna!!!!! :ico_brawa_01:

tak w ogóle to przemeblowaliśmy w mieszkaniu bo nam się nie podobało. no dobra mi się nie podobało, bo mojemu A. to obojętne! ale powiedział, że tak jest lepiej :-D zaraz pokaże foty! tylko ten mój iplus tak zamula, że trochę to potrwa!
generalnie jeszcze trochę zmienimy jak przywieziemy naszą kanapę i biurko dla A. żeby mógł pracować. no i mamy w planie kupić stół i 4 krzesła, jakiś nie wielki stół bo za dużo miejsca nie niego nie jest przeznaczone

[ Dodano: 2009-01-14, 10:37 ]
Duży pokój
Obrazek
Obrazek
Obrazek
za tą kanapą kiedyś stanie stół

pokój Kingi
Obrazek

no i Kingusia
Tu przy przemeblowywaniu
Obrazek

Tu sadza misia, który nie chce siedzieć
Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, 11:41 przez doris, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 11:37

doris, tak naprawdę uczulać może wszystko, są tylko te silniejsze i częstsze alergeny i te co żadziej uczulają. A kosmetyki to ja tak jak Juli, kiedyś emolium mieliśmy, ale przestawiłam się na atoprę, bo trochę tańsza i były częste z nią promocję, dostawałam szampon albo krem gratis. Możesz popytać w aptece.

U nas z drzemkami różnie bywa, jak wczoraj po tym spacerze tak pospał, to zledwością położyłam go o 22.00, a o 7.30 był już na nogach więc dzis pewnie będzie normalna godzinna drzemka koło 12.00 - 13.00. jak śpi w dzien tylko godzinkę to potem normalnie koło 19.30 - 20.00 idzie spać. ja z drzemki albo leżakowania nie zrezygnuję, aż do przedszkola, bo w przedszkolu później dzieciaczki mają problem z leżakowaniem i jest to dla nich czasami stres. A karol napewno do przedszkola pójdzie.

No i narazie to by bylo na tyle, musze wysuszyć glowę, ubrać się i na zakupy, połączone ze spacerkiem :-D

[ Dodano: 2009-01-14, 10:41 ]
doris, ale Kinia śliczna z tą kokardką!!!! A mieszkanko odrazu nabrało wyglądu, kilka zmian, a nawet już kolory mnie nie rażą tak i przestrzeni więcej, super.

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 11:53

Doris- No zdjęcie jest przecudne!!! Kinia wyglada przeslicznie!!!

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”