MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

26 lis 2007, 12:49

Zulcia pisze: Ja już sama nie wiem,byłam już w ciąży,więc wiem jak czuje się ruchy,a mimo tego nie wiem,czy teraz to są brykania maleństwa.Mam to od jakiegos czasu,ale nie za częstoi

takie same mam odczucia Zulcia, niby cos sie rusza w jeden dzien... na drugi cisza... :ico_noniewiem:
ale jak sobie przypomne te konktretne kopniecia wiktorka w zebra, to az tak mi strasznie sie nie spieszy do tych ruchow :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-11-26, 11:53 ]
a na przeziebienie polecam herbatke z miodkiem i cytrynka(duzo miodku :ico_oczko: ) ja tak sie ostatnio wyleczylam :-)

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

26 lis 2007, 13:59

a ja robiłam inhalacje, które pomogły. Gotowałam 3 torebki mięty łyzka soli i inhalowałam sie rano i wieczorem po 10 minut. Pomogło! ale pierwsza noc miałam z głowy, bo katar schodził i całą noc smarkałam

a jesli o płeć chodzi, to nie zawsze USG dobrze pokaże... moja kumpela rodziła rok temu co miesiąc miała USG i za każdym razem lekarz mówił, że córka na 100% 2 dni przed cesarka miała USG w szpitalu i też powiedzieli że córa a urodziła ślicznego zdrowego chłopca :-D więc ja sie nie napalam :ico_haha_01:

MONIKAB fr

26 lis 2007, 14:15

wiesz babe_boom, jak ci powiedza ze chlopak, to raczej na 100 % tak bedzie... niektorzy "fachowcy" jak nie zobacza na usg siurunia, to mowia ze dziewczynka...prawdziwy specjalista powinien stwierdzic plec gdy zobaczy na usg cipulke a nie gdy nie zobaczy ptaszka...

ps; a u ciebie to i tak chlopak bedzie :-D

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

26 lis 2007, 14:31

MONIKAB fr, niekiedy lekarz zamiast siuraczka widzi pępowine i jest pewien że chłopak a tu psikus

a jeśli chodzi o płeć to jeśli ta metoda sie sprawdzi
chłopiec czy dziewczynka?????

Płeć dziecka zależy od rodzaju plemnika, który wniknie do komórki jajowej. Wszystkie komórki jajowe zawierają chromosom X, plemniki zaś albo chromosom X albo Y. Połączenie chromosomów X i Y to chłopiec, zaś dwa chromosomy X (XX) to dziewczynka. Męskie i żeńskie plemniki są wytwarzane w takiej samej ilości i różnią się między sobą m.in. ilością DNA.

Metoda polskiego lekarza Franciszka Benendo sprawdza się w przypadku kobiet mających regularne cykle, najważniejsze jest bowiem określenie dokładnego dnia owulacji. Badania wykazały, że plemniki męskie jako bardziej ruchliwe, szybciej tracą żywotność, natomiast plemniki żeńskie są wolniejsze, ale dłużej żyją w sprzyjającym środowisku. Rodzice pragnący syna powinni współżyć zaraz po owulacji. Istnieje wtedy największe prawdopodobieństwo, że do komórki jajowej pierwsze dotrą szybkie plemniki męskie. Szansa na posiadanie dziewczynki są największe, gdy do stosunku doszło na 2-3 dni przed owulacją. W takiej sytuacji komórka jajowa zostaje zapłodniona przez żyjące dłużej i wytrzymalsze plemniki żeńskie. Kilkanaście lat temu zespół ginekologów-endokrynologów pod kierunkiem prof. Jerzego Tetera z Akademii Medycznej w Warszawie przetestował metodę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły jej skuteczność - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%.

Podaje też adres kalendarzyka jakby ktoś chciał obliczyć http://piekielko.info/kal...osMP=28&josML=5

To u nas będzie dziewczynka :-D

Zresztą nieważne byle było całe i zdrowe :-D

MONIKAB fr

26 lis 2007, 14:40

babe_boom cos ten link mi nie odpowiada :ico_noniewiem:
poprosze o powtorke :ico_sorki:
a jak lekarz myli ptaszka z pepowina i ludziom kity wciska, to nie powinien wcale dyplomu dostac... jesli nie jest sie pewnym na 100 % to po co takie bzdury wygadywac,?
mam nadzieje ze nam sie tacy lekarze- partacze nie trafia :ico_noniewiem:
wolalabym nie znac plci jak zostac "oklamana" przez pseudo lekarza co niby sie na wszystkim zna

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

26 lis 2007, 15:08

oj ale przecież czasem pepowina wejdzie między nóżki i lekarz się po prostu pomyli każdy się myli... i tak sobie myślę, że może zrobie tak jak z Mają do końca będę czekac na niespodzianke

MONIKAB fr

26 lis 2007, 15:36

ja mysle ze doswiadczony lekarz nie moze pomylic siusiaczka z pepowinka...jesli nie jest pewien, to powinien sie do tego przyznac...albo nie mowic nic...
takie jest moje zdanie :)

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 15:49

Jak miałam usg z Zuzą w 22tc,to powiedział wprost,że dzidzia jest tak ułożona,że za bardzo sie nie da zobaczyć,a on nie bedzie się domysłami kierował,ale za to około 30tc to widać było czarno na białym,ze kobietka.Nawet mam w powiększeniu jej pipulkę,dr powiedział,że na 100% dziewczynka :-D
A teraz może bedzie coś widać pod koniec grudnia,zobaczymy.Chociaż mi się marzy tak po cichutku synuś.Ale córeńkę będę tak samo mocno kochać.

[ Dodano: 2007-11-26, 14:50 ]
MONIKAB fr, mamy na suwaczku ten sam termin ciąży :ico_haha_02:

[ Dodano: 2007-11-26, 14:54 ]
http://piekielko.info/kalendarzyk/?acti ... 28&josML=6
Ja też stosowałam ten kalendarzyk,mam go nawet w ulubionych.I mnie też wychodzi synuś,chociaz jak pracowaliśmy nad dzidzią to na to nie patrzyliśmy.

MONIKAB fr

26 lis 2007, 15:56

:-D no wlasnie zulcia, ten sam... ale te suwaczki cos nie tak odmierzaja :ico_noniewiem: ... prawidlowo w srode stuknie mi 16 tygodni...myslisz ze w grudniu beda nam juz kolejne usg robic?
ja bardzo bym juz chciala znac plec :ico_brawa_01:
ok, uciekam teraz niusia mojego polozyc a i sama sie chyba zdrzemne bo od dwoch dni mam migrene i zawroty glowy, pa pa, do pozniej

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

26 lis 2007, 16:53

Zulcia, bardzo się cieszę, że jesteś już w domu. Dbaj o siebie.
Z tabelki wyszło mi, że to chłopak. Zobaczymy.
Ruchów jeszcze nie czuję, a wizytę mamy 17 grudnia. Może się ujawni :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”