Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2009, 10:33

Hejka :ico_placzek:

Dziewczyny moj ERis sie rozchorowal, ma prawie 40 stopni goraczki, dzonilam do lekarza, a oni mi kaza czekac do 12, dopieor mam termin, no rece opadaja, nie je, placze, dobrze, ze chociaz pije.
Spytalam czy dac mu czopek a ona ze nie bo jeszze za wczesnie, to co mam zrobic z tak wysoka temperatura :ico_placzek: Boje sie, zeby dgrawek nie dostal, nawet nie wiem co wtedy robic :ico_placzek:
Noc koszmarna, nawet nie wiedzialam, ze moje dziecko ma goraczke, myslalam, ze poplakuje przez sen i tylko smoka mu dawalam, a o 4.30 wstalam, bo plakal, a on rozplaony, prawie 40 stopni, dalam mu czopek, goraczka duzo nie spadla a teraz znow prawie 40 stopni, pokasluje mi troche, tak sie boje i martwie :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Teraz spi moj aniolek kochany

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 paź 2009, 10:39

Pati :ico_pocieszyciel:
dobrze,że chociaż pije, podawaj żeby się nie odwodnił przy gorączce, mniejsze ilości a częściej
Spytalam czy dac mu czopek a ona ze nie bo jeszze za wczesnie
na co za wcześnie????

dobrze,że podałaś czopek, ja też bym tak zrobiła
widziałam już dziecko, które wlaśnie dostało drgawek przy 40o stopniach i nigdy nie czekam, podaję już jak przekroczy 39.

[ Dodano: 2009-10-01, 10:40 ]
A gorączko pewnie od gardełka taka wysoka, organizm się broni.

[ Dodano: 2009-10-01, 10:42 ]
Co do gorączek, to znalazłam takie coś:
Do 37,5°C jest normalna temperatura.
Od 37,5°C - 38°C jest stan podgoraczkowy. Nie daje sie czopkow.
Od 38°C - 38,5°C jest lekka goraczka. W sumie jeszcze nie ma potrzeby, zeby dawac czopek...
Od 38,5°C-39°C jest goraczka... mozna dac czopek.
Od 39°C wysoka goraczka i trzeba dac czopek.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2009, 11:00

dobrze,że chociaż pije, podawaj żeby się nie odwodnił przy gorączce, mniejsze ilości a częściej
no wlasnie pije sporo, dzieki za informacje goraczce, zanotuje sobie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Wstal moj Skarbus, podgrzeje mu jogurcik, moze zje chociaz to, rano nawet danonka nie chcial

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

01 paź 2009, 11:04

Pati85, nie panikuj..wysoka goraczka to znak ,ze organizm walczy z wirusem...oczywiscie ze nalezy podac cos na zbicie tak wysokiej temp...
najwazniejsze abys nie panikowala...spokojnie...wszystko bedzie dobrze...
poczekaj do tej 12 na lekarza...dostanie odp. leki i bedzie ok...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 paź 2009, 11:34

Pati85, współczuję kochana, nie martw się kochana, na pewno dacie sobie radę z chorobą, w końu Ericzek to już mały mężczyzna ;-) nie wolno się poddawać :-)

Jagna gin powiedział mi że czasami tak może być, ale sprawdź to bo jak coś będzie poważniejszego ?????????

Ja zapisałam się na dzisiaj do lekarza, muszę wyrwać się z pracy na ok. 30 min, jadę na 12.10 bo mi kaszel nie minął i gardło kurewsko boli :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
Moja mama chorowała na płuca, chyba przejdę się do pulmonologa, żeby w razie czego za wczasu kontrolować, sama nie wiem, boję się, ale z drugiej strony genetycznie jest wszystko możliwe :ico_chory: :ico_chory: :ico_chory:

[ Dodano: 2009-10-01, 11:35 ]
ciekawe jak shoo :ico_noniewiem:
Pewnie ciagle kogos odwiedza, albo ciagle ma gości i na nic czasu nie ma :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2009, 12:04

witam Laseczki :-D

ja dzisiaj od rana zawalona robotą, dlatego tak późno zaglądam...

PATI - ja bym natychmiast podała czopek - co to znaczy, że jest za wcześnie?????? Nie rozumiem tego... Mam nadzieję, że gorączka szybko spadnie Erisiowi i okaza sie, ze to nic powaznego... moze jakis ząbek??
U nas dzisiaj nocka tez kiepska, mala sie budziła z płaczem, nie wiem o co chodziło...

MARGARITA - zdrowiej, Kochana :-)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 paź 2009, 12:53

MARGARITA - zdrowiej, Kochana :-)
dzięki kocxhana, juz mam dosyć - dzisiaj w aptece zostawiłam 80zł :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: i mam tylko kaszel :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

wstąpiłam do pedistry Majki, jednak dała mi receptę na te nystatynę, kupiłam i zobaczymy :-/
szczepienie w poniedziałek.
P. będzie musiał iść sam :DD :DD :DD

[ Dodano: 2009-10-01, 12:54 ]
ja dzisiaj od rana zawalona robotą,
ja mam zakończenie miesiąca :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 paź 2009, 16:03

Pati, jak tam po wizycie?

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2009, 17:44

Bylam u lekarza, maly jest zdrwy ma czysto w oskrzelach i plucach, gardelko tez w porzadku.Lekarka mowila, ze to pewnie trzydniowka, jak nie przejdzie do poniedzialku to mam sie zglosic.
a jakby sie pogorszylo to mam od razu do kliniki dzieciecej jechac.
Po czopkach w ogole goraczka nie ustepowala, caly czas mial 39,5 byl rozpalony, lezal caly czas mi na rekach albo spal. Jesc tez nie chce, za caly dzien zjadl 2 danonki i niedawno 2 monta.
Poszlam do sasiadow poprosic, zeby sasiad pojechal do apteki wykupic recepte, lekarka przepisala Nurofen- super ten syrop, dalam malemu o 16 i kilku minutach byl juz efekt, maly juz nie ma goraczki, bawi sie, rozrabia i krzyczy czuje, ze mam dziecko, splakalam sie , bo strasznie sie martwilam.Teraz mu mierzylam temperaturke i ma 37.9

Dziekuje dziewczyny za dobre rady i za troske, to mile :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 paź 2009, 18:12

Dobrze, że gorączka ustąpiła, a może to jednak na ząbki? Jeśli to trzydniówka, to po 3 dniach powinien mieć wysypkę :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-10-01, 18:14 ]
caly dzien zjadl 2 danonki i niedawno 2 monta
nie za dużo dajesz Erikowi tych serków?

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”