lidziasc, oby i u Ciebie cus sie ruszylo no jeszcze nie wiadomo, szwagierka ma 2 cm rozwarcia ( ta o ktorej pisalam ze dostala skurczy i w szpitalu ja polozyli ) juz wrocila do domku bo skurcze zanikly, ciekawe kiedy u niej sie rozwinie akcja ale ona jest dopiero w 35 tygodniu ciazy
jak mi te wody odchodzily to ja nawet nie bylam pewna czy to wody i wciaz na sto procent niewiem, ale jeszcze mi sie nie zdarzylo nie utrzymac siusiu. Obudzilam sie z mokrymi gatkami i pomyslalam hoho ktos musi na toaletke szybko isc, wiec poszlam, zalatwilam sie a potem poszlam do kuchni a tu plask - ciurkalo mi jak siusiu wlasnie mimo ze miesnie mialam rozluznione. Zaczelam sciskac miesnie tak jak chce sie zatrzymac mocz ale dalej lecialo i zupelnie przejrzyste jak woda, bez zapachu. Wyplynela tak moze szklanka i potem tylko ciurkalo, wiec zalozylam podpache, zadzwonilam po A. i pojechalismy do szpitala. A tam stwierdzili podczas badania ze to nie na sto procent wody bo wtedy podczas badania by tez cos lecialo, zaden sluz mi nie wychodzil tylko wlasnie takie cos jak woda i glutki ale malo tego wiec stwierdzili ze to bardziej jeszcze czop z szyjki. No i podpache znow mialam zalozyc i pojsc sie przejsc. Jak wrocilam to znow podpaska jako taka mokra ale stwierdzic 100 procentowo nie mogli czy to wody Ale babka mowi ze jestem dobry centymetr otwarta i glowke mogla czuc tylko cos tam tlumaczyla czego nie zrozumialam ze wygladalo na to ze dzidzia wciaz lezy w tym worku czy cus tam, dlatego watpili w te wody. Skurcze tez nie wielkie, wogole mnie nic nie boli, krwawienie wciaz jest ale malusko wiec mysle ze to po prostu od badania. Szyjki juz nie ma i pochwa jest tez zgladzona, narazie nic wiecej sie nie dzieje wiec czekam. Ale byly trzy babki co rodzily na raz - krzyki potworne az sie prawie pobeczalam jak tego sluchalam, zaraz zatykalam uszy bo krzyki naprawde potworne Ja juz jednak slabo pamietam jak ja sie zachowywalam przy Julciowym porodzie, pamietam ze krzyczalam ale zeby to brzmialo jak te babeczki, no hmmm pewnie tak Ach coz za potworna praca poloznej No wiec czekamy na albo wiecej wod ( jesli to byly one ) albo bolace skurcze, te co mam narazie leza tylko na 75-78.