Jestem, jestem, wrócił Kacper więc mam chwilkę, bo chłopaki się pobawią.
Zacznę więc od przepisów:
GOFRY:
2 jajka,2 szkl.mąki,2 szkl.mleka,1 łyżka proszku do pieczenia,ćwierć szkl.oleju,szczypta soli.Białka odzielić od żółtek.Żółtka ubić z mlekiem,mąką,proszkiem do pieczenia,olejem i solą na gładko.Białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z resztą.
Co do gofrów to dużo zależy od samej gofrownicy, im większa moc gofrownicy tym gofry są lepsze.
A sałatka z paluszków krabowych to ja robię taką:
Na 5 paluszków biorę 1 jajko, do tego czerwona cebula i groszek konserwowy no i majonez i to wszystko
A teraz jeszcze mój Karol jak rysuje
Na fotkach:
I na filmiku:
http://pl.youtube.com/watch?v=VL2N33VRZfo W tle możecie zobaczyć na fotelu moją górkę do prasowania

ale już się jej pozbyłam
[ Dodano: 2009-01-15, 17:57 ]
A jeszcze ja do
zbory miałam słówko, Karolino, jak nie masz sumienia odstawić tego mleka to się wstrzymaj, wiem że to trudne jak dziecko prosi więc zostaw jej to mleczko na noc a wyeliminuj narazie resztę nabiału, z jajek możesz zostawić żółtko samo, bo białko bardziej podobno uczula. Jak wygoisz skórę to zobaczysz czy się znów coś gdzieś pojawi, jeżeli tak to wtedy już lekarz i bardziej drastyczna dieta będzie musiałabyć. Takie jest moje zdanie, no ale to ostatnie zawsze należy do Ciebie. Hania ma wspaniałą mamę i babcię więc napewno sobie poradzicie.
[ Dodano: 2009-01-15, 17:58 ]
AAAA i jeszcze mi się przypomniało
GLIZDUNIA, pytałaś co upiekłam, no jeszcze nic

ale mam przepis do wypróbowania na ciasto z miętą i czekoladą, tylko musze zakupy zrobić, bo nic do tego ciasta nie mam. to będzie wielka próba, bo nowy przepis i nowy piekarnik
[ Dodano: 2009-01-15, 18:00 ]
No to chyba nadrobiłam ten czas co mnie nie było

Może wieczorkiem jeszcze wpadnę, chociaż będe oglądac drugi odcinek "Jeńca" więc jeżeli wcześniej nie usnę to tu będe dopiero po 23.00.