Strona 1 z 1

kruszonka

: 06 lis 2010, 21:20
autor: dorotaczekolada
potrzebuje na szybciutko przepis na zwykła kruszonkę do ciasta drożdzowego :ico_sorki:

: 06 lis 2010, 21:46
autor: JoannaS
2 szkl. mąki
0,5 szkl cukru
2 łyzeczki proszku do pieczenia
1 margaryna
3 żółtka i 1 całe jajko

To jest przepis na moje ciasto kruche do sernika i ogólnie na cisto kruche :ico_oczko: i z tego co mi zostaje robie kruszonke tzn. do zamrazarki i jak juz zrobie sernik do na tarce tre to co jest w zamrazarce. Moj mąż to by z tego sernika jadl wlasnie tylko kruszonke i to ciasto kruche :ico_haha_01:

: 06 lis 2010, 21:52
autor: karmelka
Ja robię kruszonkę z mąki,cukru i masła :) Proporcje "na oko",ma być niezbyt sypkie i nie klejące.Najlepiej powyrobieniu włożyć na trochę do lodówki,bo łatwiej ją pokruszyć :) To chyba najszybsza kruszonka :) Bardzo ją lubię :)

: 06 lis 2010, 23:21
autor: Kajunia25
Ja robię podobnie jak karmelka - tylko daje cukier puder :-D Wychodzi delikatna ale zarazem slodka i pyszna :ico_haha_01:

dorotaczekolada, podaj swoj przepis na drożdżowca :ico_haha_01:

: 07 lis 2010, 11:02
autor: dorotaczekolada

: 07 lis 2010, 17:39
autor: bozena
Ja robię kruszonkę z mąki,cukru i masła :) Proporcje "na oko",ma być niezbyt sypkie i nie klejące
robię dokładnie tak samo :-D

: 07 lis 2010, 18:11
autor: JoannaS
Kurcze chyba musze zrobić raz taka kruszonke z maki, cukru i masła skoro tyle osób taką robi to musi byc pyszna :-D

: 07 lis 2010, 18:45
autor: bozena
JoannaS, poprostu zwykła kruszonka :)

: 07 lis 2010, 19:46
autor: mal
a robię kruszonkę z mąki,cukru i masła :) Proporcje "na oko",
robiętak samo z tym że dodaje tyle mąki by sama "wyszła" kruszonka która już nie muszę kruszyć,tylko posypuje na ciasto :ico_oczko: ale pewnie ty już opiekłaś :ico_haha_01: