Mam nadzieję że w ogóle dostaniemy kredyt, a jak nie teraz to będziemy musieli odczekać z pól roku....
ale trzymam mocno kciuki żeby teraz się udało
kiedyś orientowałam i szczerze to on tak bardzo atrakcyjny nie był lepiej we frankach się przedstawiał. A teraz frank wysoki więc może pomyślcie o nim co?
a czemu nie był atrakcyjny? na obecną chwilę oprocentowanie jest 5,62 a np w ING jest Od 4,86% do 7,11% w PLN uzależnione od kwoty kredytu, wartości nieruchomości itp... a do tego w większości przypadków trzeba mieć własny wkład.
w naszym przypadku oprocentowanie wyniosłoby 3,11 i 17 tyś wkładu własnego... a taką kasę to wolę przeznaczyć na remont.
to na przykład oferta Banków Spółdzielczych :)
Banki które uczestniczą w tym projekcie to:
CitiBank (Bank Handlowy), Bank Millennium, PKO BP, Bank Pocztowy, BRE Bank (MultiBank, mBank), Bank BPH, Getin Bank, Lukas Bank, PeKaO SA, BNP Paribas Fortis, Alior Bank, BZ WBK, EuroBank, Bank BGŻ, Allianz Bank, PeKaO Bank Hipoteczny, Noble Bank, SKOK-i (Spółdzielcze Kasy Oszczędnościowo-Kredytowe), banki spółdzielcze zrzeszone z Bankiem Polskiej Spółdzielczości SA, Gospodarczym Bankiem Wielkopolskim SA lub Mazowieckim Bankiem Regionalnym SA.
W sumie oferowane warunki są takie same- projekt rządowy, jedynie co to wymagania banków może się od siebie różnić względem udokumentowania dochodów, z tego co już się dowiedziałam.