ja w ciągu ostatnich trzech tygodni cierpiałam bardzo z powodu zębów
dodam tylko tyle ze mam zęby prawie non stop leczone, od dziecka mam słabe szkliwo co sie okazuje mogło być następstwem refluksu o którym nie miałam pojęcia
trzy tygodnie temu rozbolał mnie ząb ale tak bardzo ze tabletki które mogłam wziac w ciazy nie zadziałały wcale
i nie przespałam nocy
rano pobiegłam do kliniki stomatologicznej która przyjeła mnie prywatnie z ulicy, nie czekałam nawet 3 minut na wizyte
dentysta zrobił mi znieczulenie, położyłam sie jak w solarium i w ciągu godziny zrobił mi takie kanałowe leczenie z użyciem endometru że mogłabym zasnąć
nic nie bolało
jedynie rachunek
425zł
bez plomby, bo mam fleczer czasowy plombe ide zrobic we wtorek za 80zł
po tygodniu sprawa sie powtórzyła
inny ząb, z drugiej strony
wkurzona pobiegłam do mojego starego dentysty zeby mi to naprawił bo nie mam az tyle kasy zeby co tydzień wydawać po 500zł za leczenie prywatne zębów które on mi leczy
jak sie okazało on też ma endometr i zrobił mi ze strachu chyba tego zeba za 50zł, odbudował korone zęba i kazał po porodzie zrobić rtg czy jest oki
oba zęby to były górne "piątki" z dwoma kanałami
oba zrobione tymi samymi metodami z użyciem endometru
jeden kosztował mnie 505zł
drugi 50zł
czas pokaze który dobrze zrobiony
[ Dodano: 10-06-2011, 22:27 ]
dodam jeszcze ze pare lat temu chodziłam prywatnie do dentysty i mój brat płącił sporą kase zebym miała zdrowe zęby, chodziłąm do kliniki HELP w Bytomiu
zdzierali kase za wszystko, za dolną szóstkę zapłaciłam tam 900zł (kilka wizyt)
po jakimś czasie ząb poszarzał, plomba odprysneła wiec poszłam do nich z reklamacją i co sie okazało... moja kartoteka zagineła
nigdy u nich nie byłam, oni mnie na oczy nie widzieli itp paranoja jakaś
koniec końców trzeba było zeba wyrwać bo zrobił sie stan zapalny a nie było czego tam ratować, kanały czarne
teraz leczę kła tez tam robionego, siedze z watą w zębie zeby móc cokolwiek zjesc, bo mam rozwierconą dziure zeby ropa mogłą sciekać do tego antybiotyk
zobaczymy czy w ogóle sie da go uratować