Czy podoba Wam się styl vintage? Na zachodzie jest on bardzo popularny, ale w Polsce dopiero raczkuje. Czym tak naprawdę jest vintage? Tego można dowiedzieć się usunięte przez obsługę forum
Ostatnio zmieniony 31 sie 2011, 11:25 przez totylkoja, łącznie zmieniany 1 raz.
Wydaje mi się,ze to raczej połączenie stylu retro z czasami obecnymi i jakoś nie specjalnie przypadł mi on do gustu. Jedyne co mi się spodobało,to takie fajne kapelusze.
Styl Vintage jest ładny, elegancki, jednak wydaje mi się, że nie jest odpowiedni do stosowania na co dzień. Za to podoba mi się trend nude czy to w makijażu czy to w ubiorze przede wszystkim w makijażu :P
Vintage bywa trudny, no bo ciężko połączyć coś teoretycznie już niemodnego i wyglądać przy tym nowocześnie... Oczywiście wszystko zależy do czego dążymy, nie?
Vintage oznacza styl z innej epoki i polega na mieszaniu ubrań nowoczesnych z tymi z lat 50., 60. i 70. Trend ten kojarzy się z krainą wiecznych rudości i brązów, butów na wysokich platformach, toreb-plecionek, pepitek rozsławionych przez Coco Chanel i wiecznych ramonesek! Nie bez powodu króluje na salonach mody