mój syn nie tolerował butelek i ja zamist go dopajać herbatkami czy soczkami po prostu podawalam pierś na początku mleko jest wodniste więc na pewno wystarczy aby maluch nie był spragniony lekarze przeważnie proponoują dopajanie po 6 mc ale każe dziecko jest inne jedno toleruje i smakują mu soczki herbatki i pije super z butelki albo z łyżeczki z inne dzieci wolą samą pierś ja zaczełam soczki próbowac podawać (łyżeczką) dużo później niż jest zalecane, tak około 9 miesiąca i moje dziecko żyje tylko musiałam się wstrzelić u niego ze smakiem i rodzajem soczków i herbatek bo on nie wszystkie akceptowałCzy musze koniecznie dopajac dzidziusia?
Ja też przy drugiej córki postanowiłam uparcie nauczyć ją pić wodę i udało się , chociaż starsza córa nei ma problemów z ząbkami, to pije wyłącznie soczki i kompociki, nawet herbaty nie weźmie do ust (jak była mała piła rumianek i koperek bez problemu).Ja jednak nie bede raczej dawac soczkow, co najwyzej wode lub ewentualnie herbatki ale i tego nie za duzo ze wzgledu na cukier
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość