Gabi, postaram się pomóc
Otóż w chuście można nosić dziecko od momentu narodzin
Wiązania wybiera się odpowiednio do wieku, np. noworodka wiąże się w kołyskę. A wiązań jest od groma. Wraz z chustą dostaniesz instrukcję
Ja zaczęłam nosić Nikosia jak miał ok. 5 miesięcy. I szczerze mówiąc żałowałam, że tak późno, bo męczyliśmy się z kolkami, a chusta jest tu jak na zbawienie. Jak zakupiliśmy chustę (Mikołaj przyniósł nam pod choinkę w zeszłym roku) to jeszcze Nikoś miał problemy z zasypianiem. I jak się okazało, zamotany w chustę potrafił usnąć w niecałą minutę
Także w domu używałam sporo.
Co do spacerów, to zimą nosiliśmy się. Ja akurat zakładałam swoją kurtkę, Nikosia ubierałam w kombinezon i normalnie wiązałam. Zaraz pokażę Ci fotki
Ja wiązałam już w kieszonce, czyli pionowo, a nóżki na żabkę. Przy czym Nikoś na początku główkę miał przytuloną do mnie zawsze i to pomagało Mu usnąć w tempie natychmiastowym. Nawet na spacerach.
Jeśli chodzi o wybór chusty, to mogę oczywiście doradzić, ale osobiście wypróbowałam jedną, pożyczoną od koleżanki i kolejna już była nasza
Polecam naszą, a mamy Nati Baby, wiązaną, tkaną, kolor Amazonia. Nie kupuj elastycznej, bo ponoć dobra tylko na początek, dla noworodka, potem czuć obciążenie.
Polecam jeszcze Lenny Lamb, tą akurat miałam pożyczoną.
Nati i Lenny Lamb są bardzo dobrej jakości i w rozsądnej cenie jak za taki produkt. Nati kosztuje ok. 170zł, LL ok. 190zł, chyba że używkę kupisz.
Nie kupuj żadnego Womara, Azimi, czy innego g... w cenie 60zł...
Wejdź sobie na allegro, znajdziesz tam parę Nati (ja kupowałam na all) i Lenny Lamb i poczytaj o nich, również na stronkach tych firm. Na prawdę warto!
Mam nadzieję, że troszkę pomogłam
POWODZONKA
A no i jakby co to pytaj
Nasze chustowanie