Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 9316
Rejestracja: 07 mar 2007, 21:26

Wielkie grillowanie

01 maja 2007, 13:05

Witam zaczyna się okres grillowania, myślę, że przydadzą się przepisy na ruszt
Zapraszam do wpisywania

Ostatnio robiłam obiadek
piersi przyprawione (sól, pieprz) na to plastereczki czosnku i cebuli, wszystko zawinięte w sreberko i na ruszt
do tego podgotowane ziemniaki w całości, posmarowane masłem z ziołami, również zawinięte w folię.
bardzo szybko się ugrilowało a obiadek był pyszny

Awatar użytkownika
Sosna
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3681
Rejestracja: 07 mar 2007, 16:20

01 maja 2007, 21:07

Kiełbasa z miodem - Danie z grilla według Frediego(nie znam Frediego :-D )
Bierzesz kiełbasę, najlepiej gęsto ponacinać, albo rzucić w plasterkach i polać miodkiem. Uważać przy smażeniu, bo miodek się szybko pali, więc trzeba wyczuć ten magiczny moment kiedy już jest kiełbaska gotowa a jeszcze nie jest spalona. Dlatego właśnie najlepiej najpierw trochę ją podsmażyć.

Awatar użytkownika
blondi-aniak
maniakogadacz
maniakogadacz
Posty: 364
Rejestracja: 07 mar 2007, 17:28

01 maja 2007, 21:50

No to i ja dopiszę.

Udka albo skrzydełka natrzec róznymi przyprawami,zawinąc w sreberko ( a świstak siedzi i zawija w sreberka :-D ) mozna dodac większy plasterek cebuli i smazyc.

Albo

Cebulę obrac pokroic na cztery, i kostkę rosołową podzielic na cztery.Cwiartkę ( cebuli :ico_haha_01: ) i cwiartkę kostki zawinąc w sreberko i piec.Normalnie niebo w gębie. :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Sosna
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3681
Rejestracja: 07 mar 2007, 16:20

01 maja 2007, 21:59

o matko ale tego z cebulą i kostką..... z własnych doświadczeń? :-D te ćwiartki

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 9316
Rejestracja: 07 mar 2007, 21:26

02 maja 2007, 12:10

no koleżanki na Was zawsze można liczyć :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Kocica_26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2314
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:05

03 maja 2007, 20:45

Noooo kochaniutkie....super przepisy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: . Coś napewno wypróbuję. W sobotę urządzamy u mnie wielkie grillowanie i jak coś nowego wymyslę to tutaj napiszę :-D

Awatar użytkownika
Sosna
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3681
Rejestracja: 07 mar 2007, 16:20

03 maja 2007, 20:56

tylko wymyślaj jadalne i nietrujące :-P

Awatar użytkownika
Kocica_26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2314
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:05

03 maja 2007, 20:59

:ico_smiechbig: łoj Sosna...dowcipnisiu... :ico_smiechbig:

A właśnie, że trujące wymyślę...a co! :578:

Awatar użytkownika
mosob
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka
Posty: 946
Rejestracja: 07 mar 2007, 21:06

03 maja 2007, 21:12

dziewczynki milo widziec

ja polecam boczek wedzony poprostu upieczony i oscypka

az mi slinka pociekla

Awatar użytkownika
Sosna
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3681
Rejestracja: 07 mar 2007, 16:20

03 maja 2007, 21:18

a to mi ślinka pociekła na widok tego (u nas na weselu były takie podawane do drugiego dania)
Obrazek
Składniki:
10 średnich ziemniaków [porcja na 3 osoby], 10 plastrów wędzonego boczku

Ziemniaki dokładnie wyszorować i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C na ok. 15-20 min. Lekko ostudzić a następnie każdy ziemniak owinąć kawałkiem boczku. Ziemniaki zawijać pojedynczo w folię alumininiową - w ten sposób są gotowe do pieczenia na grilu. Ziemniaki potrzebują ok. 25-30 minut, aby dopiekły sie a boczek wokół nich stał się chrupiący. Istnieje wiele przepisów kulinarnych na warzywa z boczkiem. Smakosze zamiast ziemniaków mogą wziąć np. paprykę.

Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość