i co dziewczyny dołączacie?
Ja od dziś zaczęłam trening z jej programem.
Dziś zrobiłam: Skalpel
jutro będę robić: Trening z gwiazdami.
Na YouTube macie gotowe filmiki. (42-52 min)
Ćwiczenie nie są trudne, są do zrobienia. Sądzę że po kilku dniach już się opanuje jak prawidłowo je wykonywać. Bo np machać nogą żeby tylko machać to nawet nie ma sensu
Problemem, jeżeli nigdy nie ćwiczyłyście, może stanowić oddychanie. Kiedy wdech a kiedy wydech. Oddychajcie głośno, mocno wydmuchujcie powietrze.
Pamiętajcie że: "Dzięki dużym ilościom tlenu, w jakie zaopatruje się organizm podczas intensywnych ćwiczeń, zachodzi znacznie szybsze spalanie tłuszczu, więc zmniejsza się grubość tkanki tłuszczowej, pojawiają się wyraźne korzyści dla sylwetki. " -źródło: internet
ja nauczyłam się oddychać jak chodziłam na siłownię.
"Pełny, głęboki oddech jest istotnym czynnikiem wspomagającym ćwiczenia. Od niego między innymi zależy, jakie efekty przyniesie twój trening oraz jak będziesz się czuć w trakcie ćwiczeń.
Jeżeli nie skupisz się na odpowiedniej technice oddychania, ćwiczenia mogą wydawać się trudniejsze, a niedostateczne dostarczanie tlenu może upośledzać spalanie tkanki tłuszczowej.
W ćwiczeniach siłowych zazwyczaj zaleca się wykonywanie wydechu podczas podnoszenia ciężaru, a wdechu w trakcie jego opuszczania. Na przykład w przypadku ćwiczeń na mięśnie brzucha: rób wydech podczas unoszenia klatki piersiowej, a wdech przy opuszczaniu. Powietrze wciągaj do płuc nosem – tam jest ono oczyszczane, a także nawilżane i podgrzewane. Z kolei wydech rób przez usta – tą drogą powietrze szybciej wydostanie się z klatki piersiowej." - źródło: internet
ja z samym oddychaniem nie miałam problemu, ale miałam problem z dopasowaniem do oddechu napięcie brzucha. Robiłam na odwrót