a na dzieci to jeszcze aby jest zasiłek rodzinny,ale żeby go dostać przedstawiasz dochody za zeszły rok swoje i męża,więc w tym roku to się nie załapiecie
załapiecie sie w takim wypadku zasw o akualnych dochodach dostarczacie oboje z UP, nie obchodza ich dochody za poprzedni rok bo one są nieaktualne, przynajmniej u mnie kiedys kiedys tak bylo, nie wiem czy sie cos zmieniło, ja bym zadzwonila do mopsu i sie dowiedziala
,jak na czarno to w sumie lepiej,zawsze możesz powiedzieć,że pojechał komuś z rodziny pomóc aby było za co kupić jedzenie
ale by musial byc na miejscu i np sam pobrac np z UP zasw o dochodach, bez tego ani rusz, no chyba ze wystarczy im decyzja o przyznaniu zasilku dostarczona przez Ciebie ale o to tez byś musiala sie podpytac
Tylko nie pytaj osobiście, lepiej zadzwoń i nie podawaj swoich danych. Ich to nie obchodzi że np nie masz z kim dziecka zostawić....
dokladnie jezeli masz oferte musisz isc, ale wystarczy ze pojdziesz do pracodawcy i poprosisz aby napisal ze np nie spelniasz warunkow lub cos podobnego
pamietaj ze w każdym mopsie lub us moga byc różne pomoce/warunki ich przyznania, najlepiej zadzwonic i nawet sie nie przedstawiac, na pewno Cie poinformuja co i jak, u nas np zasilki dla bezrobotnych są przyznawane na rok