ostatnio gotowałam pomidorową i moja tesciowa mnie pochwaliła 3 razy (czego nigdy nie robi) wiec jakby ktos miał ochote to:
2 puszki pomidorów krojonych
2 cebule
3 ząbki czosnku
3 marchewki
porcja rosołowa
małe opakowanie smietany 18 %
pietruszka, kawałek selera
ziele angielskie lisc laurowy
sół, bazylia
mąka
1 posiekac cebule i czosnek
2 zeszklic cebule z czosnkiem i posypac to bazylią
3 dodac pomidory i dusic 15 minut
4 nalac do garnka wody, wsypac soli, włozyc ziele lisc laurowy oraz warzywa
5 do gotującej wody wrzucic porcje rosołową
6 gotowac do miękkosci warzyw
7 pomidory z cebulą przetarłam na krem w blenderze
8 warzywa z bulionu również (dlatego że inaczej moi domownicy wybierają je z zupy)
9 połączyłam wszystko w jednym garnku i zagotowałam
10 zaprawiłam mąką ze śmietaną
11 podałam z szerokim makaronem typu wstążki ale kto jak lubi
smacznego
Niestety nie mam zdjęć bo już całą zjedli a wyszło jej mi naprawdę sporo