Awatar użytkownika
lula
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

Program dla dzieci z AZS

06 paź 2014, 23:47

Hej dziś w aptece dostałam informację o akcji organizowanej przez La Roche-Posay. Polegającej na objęciu opieką 50 rodzin w których są dzieci z atopowym zapaleniem skóry. Zapewniają zapas kosmetyków LIPIKAR na rok i opiekę dermatologa online. Można się zgłosić na tej stronie http://www.laroche-posay.pl/artyku%C5%8 ... 15004.aspx
Ja uwielbiam balsam z tej serii. Ja co prawda nie jestem atopikiem, ale jestem alergikiem, moja skóra jest okrutnie sucha i Lipikar Balsam AP+ potrafi mnie bardzo szybko "uratować" z opresji. Mojego malucha też smaruję, kiedy jego skóra się przesuszy chociażby po basenie. Krótka kuracja wystarcza, żeby skóra na nowo była miła i miękka. Dla tego polecam.

to_ja
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

Re: Program dla dzieci z AZS

12 paź 2014, 21:35

Nie trzeba być wcale atopikiem, że tak powiem. ja długo walczyłam z takimi dwoma punktami przesuszonymi, zrobiły mi się na stopach podczas ciąży i za nic nie chciało zejść, jedyne co schodziło to strupki z przesuszenia normalnie odpadały, masakra totalna, ale na szczęście kumpela mi dobrze poradziła i zeszło, też stosowałam Lipikar.

Awatar użytkownika
lula
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

Re: Program dla dzieci z AZS

16 paź 2014, 14:02

To prawda. Mi się wysuszają bardzo łokcie. Czasem jak je zaniedbam to, aż bolą. I też tak na prawdę wystarczy, że maźnę je raz balsamem AP+ i są już nawilżone. A jak mi się uda zapamiętać żeby je regularnie posmarować przez kilka dni. To po takiej kuracji na dłuższy czas mam spokój.

Wróć do „Kącik dla rodziców”