Może spróbuj taki przepis:
SKŁADNIKI :
2 szklanki mleka
2 szklanki mąki pszennej
150 g wiórków kokosowych
2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę
3 jajka
1 opakowanie proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
olej kokosowy virgin
sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. W średniej misce mieszamy dwie szklanki mąki pszennej, dwie szklanki mleka, trzy jajka, saszetkę proszku do pieczenia, trzy łyżki cukru oraz sól. Całość dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolite ciasto.
2. Gdy ciasto jest już wymieszane dodajemy 150 gram wiórek kokosowych, po czym dokładnie mieszamy.
3. W woku rozgrzewamy 750 ml oleju roślinnego, aby smażyć na głębokim tłuszczu.
4. Kurczaka pokrojonego w kostkę, namaczamy w przygotowanym cieście, po czym za pomocą łyżki lub cedzaka wrzucamy na głęboki tłuszcz.(należy smażyć tak długo, aż kurczak w środku będzie gotowy).
5. Po chwili smażenia kurczak w cieście kokosowym jest już gotowy. Kulki podajemy z sosem słodko-kwaśnym.