Awatar użytkownika
Bialadama
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

Ubiór w pracy

01 mar 2016, 10:15

Według mnie praca w urzędzie, do którego przychodzą interesanci załatwiać różne sprawy wymaga tego aby odpowiednio się ubierac. Jak dla mnie niedopuszczalne są zbyt krótkie spódnice, bluzki z dekoltem, na ramiączkach a tym bardziej z odkrytymi plecami. Niestety mam koleżankę tak ubierającą się do pracy i nikt na to nie reaguje. A ona chodzi tu jak po plaży, co mi się nie mieści w głowie i coraz bardziej mnie irytuje. Czy wy też uważacie że strój trzeba dopasować do pracy, czy ja po prostu niedzisiejsza jestem i o czymś nie wiem?

Awatar użytkownika
Manila
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

Re: Ubiór w pracy

01 mar 2016, 11:52

Moim zdaniem dziewczyna ubiera się nieodpowiednio w stosunku do swojego stanowiska. W urzędach jest dress code. Na stornie jest nawet wpis na blogu o tym jaki powinien być odpowiedni ubiór w pracy:
http://www.postawnaswoim.pl/kariera/por ... -do-pracy/

Z drugiej strony Ty nie masz za bardzo prawa zwracać jej uwagi bo nie jesteś jej przełożoną... Na Twoim miejscu poczekałabym z tym trochę. Niech pracodawca ją upomina. To od niego zależą zasady w firmie.

Wróć do „Prawo, praca i polityka”