Ja robie codziennie, oststnio często dodaje buraka, praktycznie do wszystkiego. W domu mam wyciskarke ZEBRA. Zdecydowałam sie na nią racji na duży otwór wlotowy i najniższe obroty, ma tylko 38 obr :)
Mam wyciskarkę od niedawna. Nie powiem, że korzystam codziennie, ale naprawdę często. I bardzo ją sobie chwalę - bazą są najczęściej owoce (moje ulubione na sok - twarde jabłko + rabarbar), ale wyciskarka pozwala mi też wyciskać liście (szpinak, jarmuż, pietruszka, a w kwietniu robiłam nawet sok z pokrzywy).
Zakup wyciskarki to świetna inwestycja. Sama się nad tym zastanawiam. Znalazłam duży wybór wyciskarek na http://www.ekosklepbio.pl/ i chyba tam zamówię jakaś dla siebie. Chcę w końcu zacząć sie zdrowo odżywiać a zdrowe soki pite codziennie na pewno pozytywnie wpłyną na mój organizm i samopoczucie.
A jak z samą wyciskarką? Ja korzystam z wyciskarki Biochef akurat i jestem bardzo zadowolona z działania. Ma bardzo duży otwór wsadowy, dzięki czemu w miarę szybko działa (co podobno nie jest zawsze regułą). Ceny może i są spore, ale warto było. :D Same soki wyciskarki w ogóle są całkiem inne niż wcześniej, jak używałam sokowirówki. no i podobno zdrowsze. ;))
Witam Wszystkich na forum :) Jeżeli chodzi o soki z wyciskarki to ja również polecam, bo przynajmniej wiemy że jest to 100% sok bez żadnych sztucznych dodatków, cukru czy barwników.