Przepisy abry77
: 08 sie 2007, 02:33
CIASTO SEROWO MAKOWE
CIASTO:
6jajek
1 kostka margaryny
6 łyżek oliwy
2 szklanki mąki
1 i 1/2; szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Margarynę utrzeć z cukrem jajami dodać oliwę mąkę i proszek
Ciasto podzielić na 4 równe części
Do 1 części dodać 1/2; szklanki suchego maku
Do 2 części dodać 1 kisiel wiśniowy
Do 3 części dodać 2 łyżeczki kakao
Do 4 części dodać 4 łyżki wiórek kokosowych
Ciasto rozkładać na blachę łyżką na przemian
Piec w temp. 180 stopni około 35 minut
MASA :
4 jajka
3/4; kostki Kasi
1 szklanka cukru
2 kostki sera śmietankowego
1 budyń śmietankowy
Ser jaja budyń miksujemy dodajemy cukier margarynę rozpuszczamy i do gorącej margaryny wlewamy masę , gotujemy tak długo aby masa zgęstniała
Przekrojony placek przekładamy masą i smarujemy lukrem .
[ Dodano: 2007-08-08, 02:46 ]
PLACEK TRUSKAWKOWY
1/2; kg. truskawek mrożonych
1 galaretka truskawkowa
2 budynie śmietankowe ( bez cukru )
9 łyżek cukru
2 niepełne szklanki wody ( około 200ml)
Do garnka wlać wodę wrzucić zamrożone truskawki i 9 łyżek cukru wszystko razem zagotować przestudzić i zmiksować
Budynie rozrobić w 200 ml wody wlać do truskawek i zagotować na koniec wsypać galaretkę na sucho
Przestudzoną masę wylać na upieczony biszkopt
800 ml śmietany kremówki ubić z 4 łyżkami cukru pudru i 4 torebki śmietanfixu i wyłożyć na ostudzoną masę budyniową
Na śmietanę poukładać pepitki moczone w wodzie i posmarować lukrem lub śmietanę 18% wymieszać z dwoma łyżkami cukru pudru i tym polać.
CIASTO MANDARYNKOWE:
UPIEC BISZKOPT
3 puszki mandarynek plus 1 szklanka soku pomarańczowego
2 budynie śmietankowe
800 ml śmietany kremówki
4 śmietanfixy
Osączyć mandarynki poukładać na biszkopcie
Ugotować budyń na soku z mandarynek i soku pomarańczowym
Wylać na mandarynki na wierz ubić śmietanę
Poukładać pepitki i polać polewą
CIASTO:
6jajek
1 kostka margaryny
6 łyżek oliwy
2 szklanki mąki
1 i 1/2; szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Margarynę utrzeć z cukrem jajami dodać oliwę mąkę i proszek
Ciasto podzielić na 4 równe części
Do 1 części dodać 1/2; szklanki suchego maku
Do 2 części dodać 1 kisiel wiśniowy
Do 3 części dodać 2 łyżeczki kakao
Do 4 części dodać 4 łyżki wiórek kokosowych
Ciasto rozkładać na blachę łyżką na przemian
Piec w temp. 180 stopni około 35 minut
MASA :
4 jajka
3/4; kostki Kasi
1 szklanka cukru
2 kostki sera śmietankowego
1 budyń śmietankowy
Ser jaja budyń miksujemy dodajemy cukier margarynę rozpuszczamy i do gorącej margaryny wlewamy masę , gotujemy tak długo aby masa zgęstniała
Przekrojony placek przekładamy masą i smarujemy lukrem .
[ Dodano: 2007-08-08, 02:46 ]
PLACEK TRUSKAWKOWY
1/2; kg. truskawek mrożonych
1 galaretka truskawkowa
2 budynie śmietankowe ( bez cukru )
9 łyżek cukru
2 niepełne szklanki wody ( około 200ml)
Do garnka wlać wodę wrzucić zamrożone truskawki i 9 łyżek cukru wszystko razem zagotować przestudzić i zmiksować
Budynie rozrobić w 200 ml wody wlać do truskawek i zagotować na koniec wsypać galaretkę na sucho
Przestudzoną masę wylać na upieczony biszkopt
800 ml śmietany kremówki ubić z 4 łyżkami cukru pudru i 4 torebki śmietanfixu i wyłożyć na ostudzoną masę budyniową
Na śmietanę poukładać pepitki moczone w wodzie i posmarować lukrem lub śmietanę 18% wymieszać z dwoma łyżkami cukru pudru i tym polać.
CIASTO MANDARYNKOWE:
UPIEC BISZKOPT
3 puszki mandarynek plus 1 szklanka soku pomarańczowego
2 budynie śmietankowe
800 ml śmietany kremówki
4 śmietanfixy
Osączyć mandarynki poukładać na biszkopcie
Ugotować budyń na soku z mandarynek i soku pomarańczowym
Wylać na mandarynki na wierz ubić śmietanę
Poukładać pepitki i polać polewą