Dziewczyny czy kupowałyście może wraz z wyprawką nawilżacz powietrza? Mieszkam w domku jednorodzinnym i u mnie jest strasznie jest suche powietrze. Czy w takim wypadku nawilżacz jest konieczny? Jeśli tak, to możecie podpowiedzieć jaki wybrać?
Parowy czy ultradźwiękowy? U moich teściów taki stoi, zamawiałam im na doz.pl za jakieś nieduże pieniądze. :) Teść nie toleruje suchego powietrza i lekarz zalecił. Do nas chyba też wezmę.
Szczerze to musze poczytać czym one się różnią. Ale przy szukaniu nawilżacza trafiłam dodatkowo na urządzenie oczyszczcz z funkcją nawilżania na oxyshop.pl za około 1000 zł. I tu znów mam dylemat, bo z opisu oczyszczacza wynika, ze pochłania grzyby, bakterie, roztocza. No i jest niezbędny tam gdzie jest smog. I zastanawiam się czy nie lepiej takie coś wybrać.
Ja kupiłam na wapteka.pl ultradźwiękowy nawilżacz powietrza Hi-Tech ORO 2020. Bardzo jestem zadowolona z tego zakupu, sama lepiej się czuję. Posiada dodatkowo funkcję termometru i aromaterapii, neutralizuje przykre zapachy. Dobra sprawa taki nawilżacz jak ktoś ma suche powietrze w domu.
Na zimę jest fantastyczny, a jak ktoś nie ma zbytnio pieniędzy to dobrze jest położyć mokre ręczniki na kaloryfer :) Powinno być o wiele lepiej jeżeli chodzi o wilgotność. Fajne są też takie zawieszane pojemniki na kaloryfer :)