Pignacy88
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

Jaką macie wentylację?

28 kwie 2025, 12:05

Wentylacja jest niezbędna a u mnie w domu trzeba coś zainstalować. Mam do ogarnięcia 45m2 powierzchni i nie wiem co wybrać, żeby móc też skorzystać z programu Czyste Powietrze. Pochwalcie, z czego skorzystaliście i jak wam się sprawuje?

Kets
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

Re: Jaką macie wentylację?

30 kwie 2025, 11:48

Jeśli masz dom o powierzchni 45 m² i chcesz poprawić wentylację oraz skorzystać z programu „Czyste Powietrze”, najlepszym rozwiązaniem będzie montaż wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła (rekuperacji). Program pozwala uzyskać dofinansowanie na zakup i montaż takiego systemu. W zależności od potrzeb możesz wybrać rekuperator o wydajności około 200–300 m³/h. Aby otrzymać dotację, trzeba spełnić warunki programu i złożyć odpowiedni wniosek z dokumentacją.

Pignacy88
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

Re: Jaką macie wentylację?

30 kwie 2025, 21:40

Zobacz sobie na https://otowent.pl/pl/products/rekuperator-vents-reneo-fit-d-100-epp-bialy-panel-sterujacy-5999.html?query_id=1, bo to może być idealne rozwiązanie do mniejszych przestrzeni, takich jak 36m2. Jest to system, który zapewnia efektywną wentylację i odzyskiwanie ciepła, co przekłada się na niższe rachunki za energię. Instalacja jest szybka i prosta, więc nie musisz martwić się o skomplikowane prace montażowe. Dzięki niemu utrzymasz świeże powietrze w pomieszczeniu przez cały rok.

Wróć do „Mieszkanie i dom”