Awatar użytkownika
zuzaz89
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka
Posty: 178
Rejestracja: 06 lut 2008, 17:37

Rogaliki z czekoladą a`la 7day`s

06 lut 2008, 18:05

*mąka pszenna 570g
*drożdze 30g
*cukier 30g
*mleko 130g
*margaryna 130g
* 2 jaja
*sól
* 200g cukru pudru
* 1 słoik kremu czekoladowego lub gorzka czekolada

Sposób wykonania:
Wykonać ciasto drożdzowe metodą trójfazową, wycinać trójkąciki, nadziewać kostą czekolady lub łyżeczką kremu, skrecać w rulon jak rogaliki, upiec w temperaturze 180-200 stopni na złoty kolor. Sporządzić lukier z cukru pudru.

Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3583
Rejestracja: 07 mar 2007, 17:37

08 lut 2008, 18:31

zuzaz89 pisze:Wykonać ciasto drożdzowe metodą trójfazową

a co to znaczy???? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zuzaz89
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka
Posty: 178
Rejestracja: 06 lut 2008, 17:37

08 lut 2008, 23:28

hmm... te rogaliki robiłam 2 lata temu, metoda trójfazowa to bodajże chodzi o to, że trzeba dodac gorącej wody do maki, a po za tym to wyrobic normalne ciasto drożdzowe

Awatar użytkownika
agatio
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła
Posty: 18
Rejestracja: 06 lut 2008, 00:26

08 lut 2008, 23:56

delicja pisze:
zuzaz89 pisze:Wykonać ciasto drożdzowe metodą trójfazową

a co to znaczy???? :ico_noniewiem:
:ico_szoking:

Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2039
Rejestracja: 27 cze 2007, 08:37

09 lut 2008, 09:49

no własnie, co to znaczy?

Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3583
Rejestracja: 07 mar 2007, 17:37

09 lut 2008, 18:41

agatio jeśli wiesz, to nie szokuj się tylko podziel się z nami wiedzą

Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość