Strona 1 z 1

Piersi z Kurczka Panierowane w krakersach i śmietanie Pychaa

: 08 lut 2008, 23:40
autor: zuzaz89
*2płaty piersi z kurczaka
* Maślanka
* Krakersy (solone)
* przyprawy
* tłuszcz
* woreczek

Piersi pokroić w poprzek włókien na grubsze plastry, zalać maślankąi przyprawic.
Wsadzic na pół godzinki do lodówki. Krakersy wsadzić do woreczka i pokruszyć. Piersi wyciągac po kolei z miski,(niech trochę obkapią) i panierowac w tych krakersach. Położyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i wsadzić do rozgranego piekarnika. Piec ok. 20 minut na 180-200 stopni. (jeżeli danie się je z ziemniakami, można je polać tą przyprawioną maślanką)
Pyszne Polecam!!!

: 09 lut 2008, 09:50
autor: Dona
a ja to kiedys robiłam, niestety, smazyłam na patelni (podobno mozna), ale chyba wyszły mi za tłuste

: 09 lut 2008, 16:38
autor: zuzaz89
no lepiej dlatego blachę wysmarowac lekko tłuszczem czy się nie przyklejały
Przepyszne mi wyszły takie wyjątkowo miękkie chyba dzięki tej śmietanie i chrupiące dzięki krakersom

: 01 lip 2008, 18:03
autor: Janiolek
ja robię w piekarniku i układam na pergaminie i nic się nie przykleja