karina22
Beze mnie to forum nie istnieje!

cholerne przeziebienie

12 lut 2008, 10:21

Mam pytanko,jak sobie radzic z przeziebieniem w ciazy???jestem juz w 40 tyg,byłam wczoraj u lekarza i wredna małpa bez zadnego ale przypisała odrazu antybiotyk :ico_placzek: .Czy ja mam tylko takiego lekarza który za kazdym razem odrazu antybiotyk przypisuje??.Wczesniej chorował mój małż,i obeszło sie bez antybiotyku miał jakies,standardowe calciumy i polopiryny przypisane,synus mój gorzej bidulek odemnie sie czuje i tez antybiotyku niedostał.A ja cholera jasna tak:(((.

Jak narazie nie łykłam tego cholerstwa,pijam calcium,herbatki alinowe z miodem,mleko z miodem,szczerze to czuje sie lepiej ,nawet nocke prezspałam bez problemu.
Co mozna w ciazy na gardło jeszcze łykac????

marta20
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

12 lut 2008, 11:19

hej mnie jak gardło bolało w ciazy przy przeziebieniu płukałam sobie go sola z woda buzaki i zycze szybkiego powrotu do zdrowia:)

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

12 lut 2008, 11:28

karina22, jeżeli to nie jest nicpowarznego to może uda ci się to wyleczyć domowymi sposobami. Ja do tego co zażywasz dodałabym czosnek i syrop z cebuli.
Ja jak byłam w ciąży to zażywałam wit C i rutinoscorbin. Gardło możesz płukać Amolem, solą czy wodą z ziemniaków.
A co do tabletek to ja zażywałam na gardło Isla Moos (czy jakoś tak). Myślę że w aptece Ci doradzą.
No i leż w łóżku jak najwięcej.

Powodzenia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lut 2008, 12:25

karina22, dziołszka :-) lekarz pewnie wie co robi. Są antybiotyki, które można zażywać w ciąży. Ja też byłam chora i żeby zatrzymać chorobę i żeby nie zajęło oskrzeli, musiałam wziąć antybiotyk. MOże Tobie dał włąsnie dlatego, że zaraz masz rodzić.

Jak się czujesz? Lepiej?
Trzymam kciuki!

Awatar użytkownika
zuzaz89
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

12 lut 2008, 12:34

zawsze jak czuje, że będe przeziębiona to zaraz zażywam rutinacea wątpie, że to może dziecku zaszkodzić.
Na twoim miejscu nie brałabym tych antybiotyków. Panie, które były w twojej sytuacji w ciązy na pewno Ci doradzą. Zreszta już widze dobre rady wyzej:)

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lut 2008, 12:38

Dziewczyny, nie starajmy się być mądrzejsze od lekarzy. Karina, jeśłi masz wątpliwości, zadzwon do swojego lekarza i zapytaj o radę. Ja tak wtedy zrobiłam. Powiedz co Ci jest i zaapytaj,czy możesz bez obaw brać taki i taki antybiotyk.

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

12 lut 2008, 12:40

Karina 22 na gardło spokojnie moża tabletki do ssania np cholinex, czy tantum verde. Działają miejscowo.
Na kaszel syropy na bazie naturalnych składników np babki lancetowatej.
Na katar kropelki tez nie zaszkodzą dwa razy dziennie po jednej do każdej dziurki.
Na gorączkę apap, paracetamol.

Pisze to wszystko z doświadczenia., Sama stosowałam, mój lekarz jeszcze nigy nie przepisał mi antybiotyku ( a leczy mnie od kilku lat). Zycze zdrówka!!

[ Dodano: 2008-02-12, 11:41 ]
Najlepsze aczkolwiek nieprzyjemne na gardło jest płukanie woda z solą, ale nie każdy potrafi to zrobić.

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lut 2008, 12:45

A mnie z kolei zabraniali brać syropy i tabletki do ssania, bo to zbedna chemia, a można to wszystko zastąpić sokami naturalnymi, owocami, herbatą, mlekiem, miodem, czosnekiem itd.

Co lekarz to inaczej, bo my też jesteśmy inne.

:ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-02-12, 11:46 ]
-indigo-, to prawda, ja też to robiłam. No i inhalacje z soli bocheńskiej na przykłąd. Jeśli już chcemy naturalnie :-)

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

12 lut 2008, 13:08

Z tabletek to na pewno można Paracetamol, na gardło Tantum Verde do ssania.
Z domowych sposobów bardzo polecam moczenie nóg w ciepłej wodzie z solą, naprawde skuteczne :ico_oczko: . Do innych domowych sposobów typu cebula, czosnek itp ja nie jestem przekonana (złe wspomnienia z dzieciństwa :ico_haha_02: )

Ale wiadomo przeziębienie przeziębieniu nie równe.

karina22

12 lut 2008, 13:54

małż mi do apteki po cos na gardło pojechał,jak narzie gorzej niejest troszke lepiej,bardzo chcciałabym uniknąc antybiotyków bo lada dzien dzidziulka na swiecie bedzie a poco jeszcze mam ja w brzusiu truć.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”