...dzis wypila 10ml. mleka na sen....i oczywiscie byl probllem z zasnieciem....wiem ze to kwestia wyprcowania....a moze potrzebuje jeszcze sie dopoic czyms?
 ...dzis wypila 10ml. mleka na sen....i oczywiscie byl probllem z zasnieciem....wiem ze to kwestia wyprcowania....a moze potrzebuje jeszcze sie dopoic czyms? , bo mleka do tej pory nie ruszy
 , bo mleka do tej pory nie ruszy   , nawet kaszek mleczno ryżowych nie tknie, ale znalazłam sposób, kupuję osobno kaszke ryżową  i  mleko modyfikowane o smaku waniliowym. Na początku dawałam śladowe ilości mleka bo jak wyczuł to nie chciał jeść, teraz stopniowo zwiększamy dawkę mleka do kaszki i mu smakuje
 , nawet kaszek mleczno ryżowych nie tknie, ale znalazłam sposób, kupuję osobno kaszke ryżową  i  mleko modyfikowane o smaku waniliowym. Na początku dawałam śladowe ilości mleka bo jak wyczuł to nie chciał jeść, teraz stopniowo zwiększamy dawkę mleka do kaszki i mu smakuje   , dodatkowo do smaku dodaje jogurt truskawkowy lub odrobinę ulubionego soku i kaszke wcina bez oporów.  Poza tym daję mu płatki kukurydziane z odrobiną mleka  i też zję ( co mnie dziwi bo samego mleka nie chce pić)  a rano i wieczorem stoi na ławie miseczka z mieszanka chrupków kukurydz, płatków kukurydz. i rodzynek, jak mały wstanie to zawsze wcina
 , dodatkowo do smaku dodaje jogurt truskawkowy lub odrobinę ulubionego soku i kaszke wcina bez oporów.  Poza tym daję mu płatki kukurydziane z odrobiną mleka  i też zję ( co mnie dziwi bo samego mleka nie chce pić)  a rano i wieczorem stoi na ławie miseczka z mieszanka chrupków kukurydz, płatków kukurydz. i rodzynek, jak mały wstanie to zawsze wcina   Spróbuj, może w ten sposób przyzwyczaisz córunię :) pozdrawiam
 Spróbuj, może w ten sposób przyzwyczaisz córunię :) pozdrawiamWróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość