Kochane moje zaczynam sie martwić ponieważ od paru dni zauważyłam ze bardzo duzo śluzu mam na bieliźnie i bardzo nieprzyjemnie to wygląda .
Nie wiecie dlaczego tak jest,a moze to coś złego.odpiszcie proszę
ja bym radzila udać sie do ginekologa , bo co my możemy poradzić
może to tylko chwilowe , a może rozwija sie jakaś infekcja i trzba podleczyć
oby to nic poważnego sie okazalo
też tak myślę jak wiolaw, ja bym poszła do lekarza na Twoim miejscu. wprawdzie śluz pokazuje się np. podczas jajeczkowania i przez dni płodne ale jeśli tak jak piszesz nieprzyjemnie to wyglada to może rozwija sie jakaś infekcja. nie ma co czekać im szybciej lekarz cie obejży tym lepiej, szybciej i łatwiej sie podleczysz a jak bedziesz zwlekać to moze dojść do tego pieczenie, świąd i nieprzyjemny zapach. wtedy na prawde nie będzie miło.
troche stary temat, ale odswiezam, bo mam podobne objawy, uplawy i troche nieprzyjemnego zapachu. bylam juz u ginekologa powiedzial mi, ze jest spoko, mialam robiona cytologie. mowi, ze to pewnie od tabletek anty. polecil kupic cos w aptece, zeby znormalizowac srodowisko pocgwy, znacie jakies srodki? chyba dobry jest kwas mlekowy?
tretinka, jeśli lekarz nie doradził co kupić ( ), to najlepiej spytaj w aptece, wychodzą coraz nowsze środki i leki.Ja pamiętam,że dawniej leczyłam się lekiem o nazwie Lactovaginal (to przy bakteriach powstałych poprzez zażywanie antybiotyku),ale jakie teraz środki są,to nie wiem...
no wlasnie nie polecil nic konkretnego bo powiedzial, ze nic zlego sie nie dzieje. powiedzial tylko" prosze kupic cos w aptece na ustabilizowania srodowiska pochwy", a ze to sa srodki bez recepty nic nie wypisal. w takim razie bylam juz w aptece. mam abiofem, tani nie byl, ale mam nadzieje, ze pomoze;)
tretinka, moze jemu chodzilo o plyny do higieny intymnej??? Fakt, ze w tych miejscach nie powinno sie myc mydlem albo czyms podobnym. W tych okolicach intymnych jest inne ph. Tez o tym nie wiedzialam i czesto tez mialam infekcje dopuki nie zaczelam uzywac tych środkow.
w okolicach intymnych jest takie samo pH jak na skórze czyli obojętne 5,5 ;) dlatego nie ma potrzeby tak naprawdę stosować płynów o niskim pH tylko naturalnym. ale fakt - warto nie używać zasadowych, mydeł tzw. do rąk i perfumowanych nadto. a lekko kwasowe pH w pochwie najlepiej utrzymywać właśnie łykając probiotyki kobiecie, stosując lacibios femina itp.