Awatar użytkownika
justyna25
4000 - letni staruszek

niski cholesterol

11 paź 2008, 11:19

Na ostatnim badaniu krwi wyszło mi że mam za niski cholesterol.

Za niski cholesterol tak samo jak i za wysoki nie jest chyba zbyt dobry dla zdrowia?

mój wynik wynosi 115 mg/dl a norma jest od 130 mg/dl

Czy któraś z was wie coś na ten temat?
Słyszałam że za niski poziom cholesterolu jest objawem nadczynności tarczycy :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Nie robiłam sobie jeszcze hormonów tarczycy ale jak mam być szczera to się boję że wyniki nie będą zbyt dobre :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Natashka
Miss zgubnych kilogramków

11 paź 2008, 12:15

Justynko szczerze to nie wiem jak to z tym cholesterolem...zabyt niski hmm z takim sie jescze nie spotkalam

za to wiem ze jak sie ma zbyt wysoki to bardzo dobrze kupic sobie w jakims ziolowym sklepie ostropest plamisty,zmielic i wsowac..obniza poziom cholesterolu,jest zdrowy i lepszy niz wszelkie tabletki..

moze zeby podwyzszyc cholesterol zacznij jesc niezdrowe tluste rzeczy :ico_haha_01: ..na prawde nie wiem kochana
moze zapytaj jakiegos lekarza u siebie jak bedziesz w pracy

[ Dodano: 2008-10-11, 12:20 ]
Justynko wyczytalam wlasnie ze zbuyt niski poziom cholesterolu moze wlasnie sie brac z nadczynnosci tarczycy,wiec kochana zrob sobie badania szybciutko

Awatar użytkownika
justyna25
4000 - letni staruszek

11 paź 2008, 13:39

moze zapytaj jakiegos lekarza u siebie jak bedziesz w pracy
nasi ortopedzi niestety na tym się nie znają :ico_oczko:
Justynko wyczytalam wlasnie ze zbuyt niski poziom cholesterolu moze wlasnie sie brac z nadczynnosci tarczycy,wiec kochana zrob sobie badania szybciutko
:ico_olaboga: :ico_olaboga:
w poniedziałek jestem w pracy na rano to sobie pobiorę hormony tarczycy

[ Dodano: 2008-10-14, 18:04 ]
Robiłam sobie hormony tarczycy i na szczęście mam dobre :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: ale cholesterol mam jeszcze niższy :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Wróć do „Ogólnie o zdrowiu”