CleoShe, mysle ze dania dla maluchow powinny byc kolorowe ... mozna zrobic wesole kanapeczki ( widzialam na jednej z urodzinowych imprezek fajne kanapki robione z chlebka , takiego okraglego, ale mozna wykorzystac taki zwykly, tostowy i powycinac z niego kolka... kanapeczki byly laczone wykalaczkami i ulozone byly na krztalt stonogi
super to wygladalo
)...
mozna zorganizowac impreze przebierana ( poprosic aby dzieciaki przyszly przebrane za postaci z bajek- moj synek byl w zeszlym roku szeryfem
)...warto zadbac rowniez o oprawe muzyczna dla maluszkow
we francji jest zwyczaj, aby po imprezie dzieciaczki ktore uczestniczyly w przyjeciu otrzymaly mini torebeczki z jakimis slodyczami i drobnymi upominkami (dziewczynki np. spineczki do wlosow, chlopcy male samochodziki, gwizdki lub inne pierdolki)...
kiedys uczestniczylam w przyjeciu urodzinowym pieciolatki, ktorej mama zamowila specjalna pania prowadzaca taka impreze... dosc kosztowny wydatek, ale pani zorganizowala cudowny teatrzyk kukielkowy, spiewala piosenki, tanczyla a na koniec robila wszystkim dzieciaczkom kolorowy makijaz na buzi
z kolei na innym przyjeciu mama innej dziewczynki zorganizowala wyjscie do parku w ktorym byl teatrzyk kukielkowy dla dzieci
mysle ze na takie atrakcje synek jest jeszcze za maly, ale bedziesz miec pole do popisu za kilka lat
zycze powodzenia
a swoja droga mnie tez czeka w styczniu organizowanie takiej imprezy
[ Dodano: 2008-12-17, 00:22 ]
a i jeszcze jedno - najlepiej podac wiekszosc potraw na papierowych talerzykach badz plastikowych ( polmiskach) - nic sie nie stlucze i mniej bedzie zmywania
odnosnie ciast- ja w tym roku mysle upiec tort dla synka w krztalcie samochodziku - ciekawe jak mi wyjdzie
jesli sama pieczesz to rowniez mozesz "zaszalec"
dla corci w maju zrobie motylka