Awatar użytkownika
BadGirll
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

Pleśniawka??

22 paź 2009, 11:02

Witam zastanawia mnie biały nalot wewnątrz warg i na podniebieniu mojej córeczki czy to jeszcze może być pleśniawka?? Mała ma już 5 mc więdz niew iem czy to jest możliwe żeby miała pleśniawkę? Dodam że od tyg bierze jakieś robione krople i krople Mucofluid bo ma okropny katarek czy to może być przyczyną?? :ico_olaboga:

myszka105
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

22 paź 2009, 11:41

BadGirll, tak to magą być pleśniawki.idz do lekarza po antybiotyk nastycyna i aphin im szybciej tym lepiej,moja córcia ostatnio to przechodziła i tak spuchła że jej zebów nie było widać,miała wewnątrz i na zewnątrz,a im szybciej zaczniesz leczyć to lepiej dla Ciebie i dla małej
Moja córcia pierwszy raz dostała jak miała 6 m

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 paź 2009, 11:58

badgirl jeżeli Mała bierze antybiotyk - to mogą to nie być stricte pleśniawki, ale naloty grzybicze. Jesli do antybiotyku, jak pisze myszka, nie dostała nystatyny (jaga zawsze dostaje) to powinna ja możliwie szybko otrzymać, żeby grzybica sie bardziej nie rozszerzyła. U dzieci przy przyjmowaniu antybiotyków są to bardzo częste powikłania, jeśli nie mają ochrony antygrzybicznej. I koniecznie dawaj jej jakiś probiotyk - dicoflor, lacidofil albo coś innego.
A w pierwszej kolejności oczywiście zgłos sie do lekarza.

I życzę zdroweczka dla Córuni kochana :ico_sorki: :-D

Awatar użytkownika
magda75
Wodzu
Wodzu

22 paź 2009, 14:03

BadGirll, mi sie wydaje ze to moze miec od kropli ale niewykluczone ze mogla cos brudnego wziac do buzi ale skonsultuj to z lekarzem to najlepsze wyjscie :ico_oczko:
kochana zycze aby te plesniawki szybko zniknely :ico_oczko:
ja stosowalam mocz i pomogl najlepszy do zwalczania plesniawek :-D

Awatar użytkownika
BadGirll
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

23 paź 2009, 13:13

Dziękuję bardzo za rady...

Wróć do „Zdrowie dziecka”