Witam.
Niestety ja przeszłam takie zapalnie miesiąc temu. Myślałam,że to może wyrostek i w końcu jak trafiłam na pogotowie i zrobili mi wszystkie badania okazało się,że to zapalanie przydatków i jakiś płyn zebrał się w zatoce Douglasa. Dostałam zapalenia otrzewnej miednicy mniejszej i brałam antybiotyk dożylnie + czopki. Ostre bóle przeszły ale od czasu do czasu kłuje mnie jajnik i strasznie dziwny okres miałam (sama nie byłam pewna czy to okres czy nie i jakieś dziwne plamienia miałam). Trzy tygodnie po wyjściu ze szpitala miałam obowiązkową wizytę u ginekologa (mówili,że często występują jakieś komplikację) i niestety mam niewydolność jajników i jakaś torbielka się zrobiła
Dostałam leki na 3 miesiące i w czerwcu mam iść na kontrolę. Lekarz mnie pocieszał,że powinno być wszystko dobrze i po pół roku powinno się wszystko unormować ale strasznie się boję co będzie dalej
czy się uda doprowadzić jajniki do stanu sprzed choroby...
Gdyby powiedział,że wszystko będzie dobrze to bym się nie zamartwiała ale to słowo "powinno być' mnie przeraża
Chcieliśmy się starać o rodzeństwo dla córci ale niestety musimy jak narazie poczekać i modlić się,żeby wszystko było w porządku...
kasiakasinska2 radziła bym odwiedzić lekarza,żeby skontrolował Twoje jajniki, zrobił komplet badań i abyś miała pewność,że wszystko będzie dobrze i szybciutko zajdziesz w ciąże. Trzymam mocno kciuki aby się udało