Gabriella
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

Puszysta w ciąży.

06 lut 2010, 20:18

Kochane ! Jestem w 15 tyg ciąży a już przytyłam ponad 7 kg.
Jem normalnie, tylko na początku ciąży miałam ochotę na 'wszystko'. Nigdy nie byłam szczupła i boje się, że po ciąży nie uda mi się wrócić do poprzedniej wagi (70kg przy 174cm). Może macie jakieś przepisy na zdrowy obiadek dla przyszłej mamy a może jakąś dietę ?

mal
Wodzu
Wodzu

06 lut 2010, 20:25

Gabriella, nawet nie mysl o odchudzaniu! bo zaszkodzisz dziecku a tego bys nie chiala na pewno :ico_noniewiem: ...jedz duzo warzyw i owocow ,do tego gotowane mieso najlepiej drobiowe :ico_oczko: chociaz jak zjesz czerwone mieso to korona z glowy ci nie spadnie :ico_oczko:
Jestem w 15 tyg ciąży a już przytyłam ponad 7 k
g wiedz ,ze duza czesc tej wagi zajmuje dziecko ,lozysko,wody plodowe :ico_oczko:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lut 2010, 20:52

zgadzam sie z mal - absolutnie nie myśl o odchudzaniu, bo tego robić nie wolno - Maleństwo najważniejsze :ico_sorki: po prostu pomyśl nad ustawieniem sobie sposóbu jedzenie i tego co jesz - odżywiaj sie regularnie, w miarę mozliwości nie chodź spać z pełnym żołądkiem, polecam suszone owoce albo jogurta na zapsokojenie wieczornych zachcianek :-) jeśli nie masz ciazy zagrozonej, staraj się duzo ruszac na swieżym powietrzu, codzienie rób sobie spacerek, może idź na basen :-)

a co do praktyki - z mojej wynika, ze lepiej tyć od poczatku stopniowo - z córka w ciaży do 20 tyg. ważyłam mniej niz przed ciażą a potem jak mi poszłoooo...skończyłam na 25 kg na plusie przed proodem...zgubiłam po 2 m-cach, wiec spokojnie :-D teraz tyje od początku po trochu, paradokslanie więcej tyłam na początku niż teraz i mam 11 kg na plusie tylko, wiec spokojnie...najważniejsze, zeby Maleństwo było zdrowe :-D a po porodzie bedziesz miała taką siłownie w domku, że na pewno szybko zgubisz :ico_sorki:

Gabriella
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

06 lut 2010, 21:21

Odchudzanie nie przeszło mi przez myśl, myślałam bardziej o lekkim ale pożywnym jadłospisie który sprzyja maleństwu ;) Dziękuję kochane za słowa otuchy ! :)

mal
Wodzu
Wodzu

07 lut 2010, 13:43

moze kazda ciezarna napisze Gabriella, co najchetniej pozywnego i pozytecznego zjada :-)

Gabriella
nie zapominaj ze sa mrozonki latwe i malo czasochlonne w przyrzadzaniu :ico_oczko:

Gabriella
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

07 lut 2010, 13:58

Świetny pomysł ! :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”