Witam
Założyłam konto jak zaszłam w ciążę jednak zaniedbałam was a teraz jak trwoga to na forum. Proszę o poradę wszystkie bardziej doświadczone mamy. Mam 5 miesięcznego synka od urodzenia do niedawna spał nam całe noce ostatnią butle ( mleko 120 ml z 2 łyżkami kaszki ryżowej) dostawał o 21 po kąpaniu i spał do 6 rano. Od jakiegoś czasu budzi nam się 2 razy w nocy na karmienie ( jest tak głodny że herbatka nie pomaga) czytałam gdzieś że jeśli dziecko przesypiało całe noce a zaczyna się budzić to domaga się treściwszych posiłków. Nasz synek jada 120 ml co 3 godziny 5 razy dziennie i jeden obiadek (1,5 słoiczka). Pediatra nie pozwala go karmić częściej ponieważ szybko przybiera na wadze. Wiem że najprościej by mu było dać większą porcję powinien jeść ok 150 ml ( na swój wiek) jak nie więcej ale on wszystko co zje ponad 120 ml to po chwili zwraca. Pomyślałam że można by mu jakoś zwiększyć treściwość pokarmu np. dosypując kaszki ryżowej do każdego mleka. Proszę o poradę może jakaś mama miała podobny problem będę wdzięczna za sugestie bo już przyzwyczaiłam się do przespanych nocek. Pozdrawiam