Awatar użytkownika
pestka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

Jak sprawdzić czy firma istnieje naprawdę?

24 lut 2010, 10:02

szukałam w necie ale takiej nazwy nie ma a pod podanym adresem w panoramie firm znalazłam zupełnie inną firmę chociaż zajmującą się tym co firma , której szukam:ico_noniewiem: nie wiem gdzie mogłabym zadzwonić, żeby udzielili informacji :ico_noniewiem: może mogłybyście mi pomóc :ico_sorki:
a może jest na forum ktoś z Tarnowa i mógłby mi pomóc, bo o to miasto chodzi

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

24 lut 2010, 10:59

Jeśli to osoba fizyczna prowadząca działalność lub spółka cywilna to zadzwoń
do urzędu miasta (gminy) i sprawdź w dziale ewidencji działalności gospodarczej. Takiej informacji powinni udzielic :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lut 2010, 11:12

pestka, jestem z Tarnowa :-) Jak mogę Ci jakoś pomóc to napisz!

Awatar użytkownika
pestka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lut 2010, 12:49

dzięki dziewczyny :ico_sorki:
podzwoniłam no i sprawa wygląda tak, że nikt o takiej firmie nie słyszał, pod tym samy adresem są inne firmy, które obdzwoniłam bez efektów :ico_noniewiem: pani w urzędzie miasta była bardzo miła, sprawdzała wszędzie gdzie można i też nic, nip który jej podałam niestety nie istnieje, sama też nic nie wie i nie słyszała o takiej firmie

a chodzi o to, że firma proponuje sklejanie kopert chałupniczo, gdyby to była prawda to oferta ok ale oni chcą żeby wpłacić 8 zł, powiecie groszowe sprawy tylko w momencie gdy ja wyświetliłam stronę było już przeszło 400 odsłon, gdyby te 400 osób wpłaciło to oszuści mają niezłą sumkę :ico_oczko:
ja już kiedyś się nacięłam bo młoda i głupia byłam dlatego teraz sprawdzam gdzie mogę zanim podejmę decyzję no i jak widać tym razem też zaoszczędziłam, może nie nie pieniędzy ale nerwów na pewno

Awatar użytkownika
pestka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lut 2010, 13:34

niestety :ico_zly: kiedyś moja mama pracowała przez pewien czas chałupniczo i była zadowolona ale jak widać trzeba trafić na uczciwą osobę, ostatnio wiele takich ofert spotkałam i niestety żadnej nie było z uczciwością po drodze :ico_noniewiem:
ludzie szukają możliwości dodatkowego zarobku i nie ma się co im dziwić a oszuści to bez skrupułów wykorzystają :ico_zly:

mal
Wodzu
Wodzu

24 lut 2010, 18:16

pestka, mialas przykre doswiadczenie i jak widac oplacilo sie tobie miec takie doswiadczenie bo dzis dmuchasz na zimne i jak widac slusznie :ico_noniewiem:

Wróć do „Prawo, praca i polityka”