emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

mandat od straży miejskiej

22 mar 2010, 11:28

spytam, moze Wy wiecie jak to jest z tymi mandatami od strazy miejskiej...
dostalismy upomnienie od urzedu miasta, zeby uregulowac naleznsc, za nieoplacony postoj za kwiecien 2004 w wysokosci 28.80 do zaplacenia w ciagu 7 dni..
czy trzeba go zaplacic?? jak to jest??
czy oni maja jakis dowod na to, ze nasze auto stalo wlasnie tam w tym czasie??
jakie konsekwencje nam groza jak nie zaplacimy??

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 mar 2010, 11:42

jakie konsekwencje nam groza jak nie zaplacimy??
takie samo jak za niezapłacenie normalnego mandatu wystawionego przez policję. Mojemu mężowi zablokowali konto a mi weszli na pensję za niezapłacenie mandatu. A to nie jest tak że po 3 latach one zostają umorzone??

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 mar 2010, 11:55

takie samo jak za niezapłacenie normalnego mandatu wystawionego przez policję. Mojemu mężowi zablokowali konto a mi weszli na pensję za niezapłacenie mandatu.
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
A to nie jest tak że po 3 latach one zostają umorzone??
no wlasnie nie wiem, dlatego pytam :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 mar 2010, 12:12

emilkomandaty od strefy parkowania zostają faktycznie umorzone po 3 latach, ale od policji i straży miejskiej po 5. co do konsekwencji - to zalezy od regionu, ale radzę zapłacić. jeśli nie mają mozliwości sciągnięcia przez urzad skarbowy z konta, bo nie podaliscie n-ru, to ostatnio działają dość...chamsko nawet. puszczają w teren komornika, robia to na b. krótko przed przedawnieniem i jesli nie masz gotówki w domku na pokrycie zaległosci mandatu to zabierają jego równowartość jakiś sprzęt z domku itd. :ico_szoking: mój maż zapomniał o jendym mandacie, nawet upomnień nie dostawaliśmy a tu pojawia sie komornik z nakazem egzekucji mandatu. Miał baaaaardzo długą listę dłuzników tylko naszej jednej małej wioski :ico_noniewiem:

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 mar 2010, 12:22

emilkomandaty od strefy parkowania zostają faktycznie umorzone po 3 latach
a co to takiego??
chodzi o postoj w strefie platnego parkowania??

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 mar 2010, 12:27

tak, nie wiem jak u was, ale u nas osobno jest strefa parkowania i od nich mandaty za np. niewykupienie biletu uprawniającego do parkowania albo jego przeterminowanie i osobno straż miejska, gdy np. zaparkujesz w złym miejscu.

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 mar 2010, 13:23

tak, nie wiem jak u was, ale u nas osobno jest strefa parkowania i od nich mandaty za np. niewykupienie biletu uprawniającego do parkowania albo jego przeterminowanie i osobno straż miejska, gdy np. zaparkujesz w złym miejscu.
o matko, ja pokrecilam, u nas rzeczywiscie tez tak bylo, to nie jest od strazy tylko wlasnie od tych od strefy :ico_noniewiem: :ico_wstydzioch:
emilkomandaty od strefy parkowania zostają faktycznie umorzone po 3 latach,
jestes tego pewna??

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 mar 2010, 20:50

lepiej zapytaj osobiście, albo zadzwoń jak to jest z tymi przedawnieniami
Teraz to nawet są "zatrudnione" osoby które chodzą i wyłapują auta ktore nie mają biletu za szybą. I to jest jednoznaczne z wypisaniem mandatu przez policję czy przez straż.

Żaba
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

22 mar 2010, 21:31

czy oni maja jakis dowod na to, ze nasze auto stalo wlasnie tam w tym czasie??
Ostatnio widziałam na własne oczy jak pan od parkometrów robił zdjęcie samochodowi bez biletu. Być może i twoje autko ma takie zdjęcie.
mandaty od strefy parkowania zostają faktycznie umorzone po 3 latach
Jeżeli tak to powinni byli to umorzyć już dawno, bo kwiecień 2004 to już prawie 6 lat.

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 mar 2010, 22:34

jeżeli sprawa trafia do komornika to komornik rozsyła zajecia rachunków do nabliższych w regionie banków i jak klient posiada konto w jednym z banków komornik zajmuje konto tyle że od zajecie konta bankowego jest jeszcze tak zwana kwota wolna od zajecia tj. trzykrotność przeciętnego średniego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw.
Jeżeli tak to powinni byli to umorzyć już dawno, bo kwiecień 2004 to już prawie 6 lat.

Wróć do „Prawo, praca i polityka”