ja miałam juz drugie cc i niektore rzeczy ktore spakowalam w przeswiadczeniu ze beda mi potrzebne nie były...
wszystko zalezy od szpitala i jego wyposarzenia bo ja musialam miec nawet swoj papier toaletowy
zrobie ci taka mała liste:
skierowanie i karta ciązy - rzecz jasna
lista ewentualnych swoich chorób przewlekłych i przebytych podczas ciązy, leków przyjmowanych podczas ciąży - gdy idzie sie na planowane cc jest robiony wywiad przez anestezjologa
dobrze wiedziec czy sie jest uczulonym na jakies leki itp
najlpeiej sporzadzic sobie liste albo zrobic teczke z aktualnymi wynikami badan i ta listą chorob leków itp (mi to bardzo pomogło - nie siedzialam i nie zastanawialam sie nad zadawanymi pytaniami tylko szybko i sprawnie wszystko wyciagalam z teczki zaleznie od zadanego pytania.
a po za dokumentacja z rzeczy osobistych poza tymi oczywistymi typu podkłady na łóżko, podpaski poporodowe czy własna bielizna i kosmetyki (zel do higieny intymnej, zel pod prysznic itp), klapki czy reczniki... wzielam ze sobą np.
laktator, pas sportowy - bardzo przydaje sie przy pierwszej próbie wstania... ja wstałam dzieki niemu juz za pierwszym razem i dzieki niemu nie odczuwałam zbytniego bólu przy wstawaniu i chodzeniu

a laktator przydawal sie przy nawale pokarmu gdy moj synek spał w najlepsze a ja myslałam ze mi piersi eksplodują - wtedy odciagałam po troszeczke zeby zniwelowac ból i sprawic by piersi zmiękły a nie były twarde jak kamień.. uniknełam dzieki temu zapalenia piersi