Smarowidła do chlebka
: 20 paź 2010, 14:46
Nie wiedziałam, czy to wrzucić do śniadaniowych.....
Tu oryginalny przepis od Ireny i Andrzeja
Barbados: Pasztet z pieczonych wątróbek
SKŁADNIKI: 45 dag wątróbek drobiowych, 22 dag tłustego bekonu, 1 ząbek czosnku, duża cebula, 2 łyżeczki musztardy proszku, sól, pieprz, mleko, 1 łyżka sherry lub brandy.
SPOSÓB WYKONANIA: Wątróbki oczyścić. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Dodać resztę składników. Podlać mlekiem i zapiekać przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni. Ostudzić i zmiksować, doprawić do smaku. Dodać sherry lub brandy. Przełożyć do pojemnika, zalać warstwą rozpuszczonego masła.
A tu moje modyfikacje i zdjecia produktu
Nie daję alkoholu, zamiast musztardy w proszku, której nie mam dodalam przyprawe do miesa mielonego i też wyszło pysznie , oczywiście składniki zaokrąglam do 0,5 kg i 20 dag
Tuż przed pieczeniem i finał
Tu oryginalny przepis od Ireny i Andrzeja
Barbados: Pasztet z pieczonych wątróbek
SKŁADNIKI: 45 dag wątróbek drobiowych, 22 dag tłustego bekonu, 1 ząbek czosnku, duża cebula, 2 łyżeczki musztardy proszku, sól, pieprz, mleko, 1 łyżka sherry lub brandy.
SPOSÓB WYKONANIA: Wątróbki oczyścić. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Dodać resztę składników. Podlać mlekiem i zapiekać przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni. Ostudzić i zmiksować, doprawić do smaku. Dodać sherry lub brandy. Przełożyć do pojemnika, zalać warstwą rozpuszczonego masła.
A tu moje modyfikacje i zdjecia produktu
Nie daję alkoholu, zamiast musztardy w proszku, której nie mam dodalam przyprawe do miesa mielonego i też wyszło pysznie , oczywiście składniki zaokrąglam do 0,5 kg i 20 dag
Tuż przed pieczeniem i finał