no z tą smółką różnie bywa, po terminie jelitka mogą sie opróżnić i wody zielone wtedy, czasem dzidzia wydala z pierwszym płaczem na brzuch mamy, ja miałam szczęście i Maja w pampka już zrobiła :ico_haha_01:
Fajnie że moge z wami pogadać na każdy temat, zawsze cos doradzicie, wspieracie w trudnych chwilach, mozemy sobie razem ponażekać i wymienic doświadczeniami. Fajnie mi tu z Wami :-D
ja tak samo w pierwszej ciąży, wiele można sie dowiedzieć od koleżanek no i ponarzekać razem na skurczyki :ico_haha_01:
to nie wiem wierzę na słowo. Ciekawi mnie jaka niunia jest duża a zapomniałam spytać. Czy zmiesci sie w ubranka na 56 czy trzeba wieksze :-) na wypis ze szpitala brac.
zmieści sie na pewno :ico_oczko: jak mówisz ze około 3500kg powinna miec, to 56 spokojnie zabierz
Maja jak sie urodziła miała 57cm a jednak ciuszki na 56 takie wielkie sie wydawały, przez pierwszy tydzień to nie wiedziałam co zakłądać bo i tak wszytsko duze mi sie wydawało :ico_szoking: luźne bardzo :ico_olaboga: miałam przy sobie w szpitalu też zestaw ciuszków na 52 na wcześniaka, ale dałam koleźance z sali, bo jej córka miała 2500kg przy wypisie a ona ciuszki wszystkie takie duze miała 56 i większe wiec jej dałam komplecik na wyjscie
62 to bym zabeała jednak jak dziecko duzo powyzej 4kg miałoby mieć, Maja ten rozmiar nosiła dopiero jak ważyła 4800 :ico_oczko: wiadomoż eniektóe 56 jak 62 wychodzą i na odwrót, bodziaki i spodenki zabierz najmniejsze jakie masz w domu