Cześć babolonki!!
Moje chłopaki pojechali na recycling z wielkimi torbiskami śmieci (ja tu rozdzielam wszystko co sie da) Nie to znowu żebym jakas mega BIO była, ale juz po tych 7 latach w DE. nie wyobrażam sobie wrzucić plastikowego worka do zwykłego śmietnika i chyba mi sie to podoba :ico_brawa_01: We Wro.. jestem chora jak zagladam, co tam mama nawrzucała :ico_sorki:
Pojechali tez z lista na zakupy - ciekawe czy bedzie z czego jakis obiadek ukręcić??? :ico_szoking:
katelajdka Sosik do chińszczyzny to robię tak że dodaję do naturalnych soków z warzyw (papryki, pieczarek i jakiejś marchwewczki, co tam mam pod ręką, np. kapusta w kosztkę sporą krojona) dodaję troche wody, do tego sos sojowy, gzrybowy i zalewam mąką ziemniaczaną połączoną z wodą, Nie wsypuję mąki do potrawy bo się grudki zrobią. No i to trzeba troche podgotować. Dosypuję do tego jakąś przypprawę chińska i jest super!!
Tak Ci wczoraj miałam odpisac jako pierwszej i w końcu nie napisałam nic. Wybacz - w ciązy jestem :-D
Spróbuje z tym ciemnym, bo zwykle robie na mleku kokosowym lub po prostu curry bo jest najszybciej.
A nie trzeba do tego ciemnego dodawać brązowego cukru? Sos sojowy go tak zaciemni? Aaaa i sos grzybowy dajesz - masz na mysli kostkę?
Kocura Bura, własnie udało mi sie zagadac z konsultantem w PLAY (swoja drogą to nawet nieźle to wymyslili z tym chatem) wypytałam sie o wszystko i wyglada na to, że sie przeniose. NIe jestem tylko do końca pewna czy tak kolorowo jest z tym przeniesieniem starego numeru z karty na karte? A w ogóle to zadowolona jesteś?
ladybird23,
a co do szkoly rodzenia..to ja sie zastanawiam czy sie nie zapisac..z Mila nie chodzilam i na porodowce mnie polozna zbesztala ze moglam chodzic to bym wiedziala jak oddychac :ico_noniewiem:
no mnie sie oddychanie bardzo przydało przy bólach. Wprawdzie miałam poród lekki i przyjemny (życze każdej takiego - zwłaszcza pierwszego :-) ) Bóle takie porzadne miałam przez godzine i dzieki oddychaniu nie znieczulano mnie w kręgosłup. Strasznie sie tego zastrzyku bałam! Jak mi zaczeła babka czytać mozliwe skutki uboczne to az mnie przestało boleć :ico_haha_01: :ico_haha_01: Poprosiłam zeby przyszła za godzinę, ale jak przyszła to ja juz tuliłam Dominika :ico_brawa_01:
Malinkax33a jak dorwę tego paszkwila w swoje zgrabne rączki to arrrr.....
kochanie, to akurat jest kiepski pomysł. Laski sa złośliwe jesli chodzi o takie sprawy. Powie Twojemu panu, że jestes niemiła, nakrzyczałas na nia itp. oberwie sie Tobie w rezultacie (owszem niesprawiedliwie, ale niestety ucierpisz TY, jak ex jest sprytna :-D ) Wprost przeciwnie badź w miare miła i konkretna. Niech Twój mąz docieni to jaka ma dojrzałą i mądra kobiete w domku (wiesz o co chodzi?) Taka moja rada z doświadczenia :-D