kilolek pierwsze slysze z ta teora porodu i 1 ruchami dziecka, ale jak cos w tym jest to ja rodze koło 18 pazdiernika :ico_olaboga:
To strasznie stara teoria. Mojej babci też tak akuszerka wyliczała termin porodu. Całe szczęście podobno nie zawsze się sprawdza. Teraz już się nie cieszę, że tak wcześnie Kubuś dał o sobie znać, bo z tego by wynikało, że urodzę 30 września!!! A to zdecydowanie za wcześnie. Żeby był donowszony musi poczekać min. do 5 października, a w terminie to dopiero po 19 października.
dziewczyny moja córcia juz głowka w dół lezy i wazy - UWAGA :ico_szoking: 2900 gram !!! jestem w 34 tygodniu - jak tak dalej pojdzie to moge zapomniec o porodzie naturalnym i czeka mnie cc :/
:ico_szoking: Faktycznie sporo, ale chyba w normie, a z tym cc to chyba przesadzasz. W ostatnim miesiącu dziecko tyje ok. 100 g na tydzień to jeszcze przytyje 600-800g. To jeszcze nie będzie 4kg, a cesarką to wyciągają takie powyżej 5 kg, czasem nawet do 6 się rodzi, zależy od predyspozycji rodzącej. Chyba, że jesteś bardzo "wątłej" postury. :ico_haha_02:
kilolek ja do fotelika biore kombiznezonik mam taki na 0-3 miesiace i nozki bedzie miec osobno
to znaczy masz taki z nogawkami?
[ Dodano: 2007-09-18, 11:24 ]
Ja niestety nie wiem ile waży moje dziecko tylko tyle, że jest w normie. Dowiem się dopiero za jakieś 2-3 tyg, bo dopiero wtedy będę miała usg na porządnym sprzęcie i u kompetentnego lekarza.
[ Dodano: 2007-09-18, 14:45 ]
Wiecie co?! Przewróciłam sę dzisiaj wychodząc spod prysznica - poślizgnęłam się na mokrej podłodze. Niby nic mi się nie stało, bo chwyciłam się jedną ręką sedesu, a drugą przywaliłam w schodek do brodzika, więc trochę wytrąciłam impetu upadku ale i tak na dupsko klapnęłam. Posiedziała trochę i nimi dobrze się czułam, ale teraz jakoś wszystko mnie boli i już nie jest tak dobrze.