11 maja 2011, 17:41
Markotka z Twoich postów to czasami mi się wydaje jakbyś była doświadczoną mamą :-) Więc napewno wiesz dużo i ta wiedza przyda Ci się po porodzie i przy samym porodzie :ico_brawa_01: Przygotowana jesteś super więc nie masz czego się bać :-) Napewno świetnie sobie poradzisz.
Murchinson współczuję ciężkiej nocki :ico_sorki: Jak Smerfik śpi to może też się połóż troszkę.
Koroneczka oby tak dalej Twój Maksio był grzeczniutki. A z tym karmieniem to pierwsze słysze że dziecko musi ssać 20 min :ico_szoking: Każde dziecko inaczej ssie, jedno bardziej a drugie mniej intensywnie, a przepływ mleczka z piersi też jest różny. Mi fajnie położna powiedziałą że dziecko samo się nie zagłodzi, jeśli nie chce już ssać a dobrze przybiera na wadze to znaczy że tyle potrzebuje.
emilko ja krocze przemywałam tylko szarym mydłem i przede wszystkim dużo wietrzyłam i szybciutko się wszystko zagoiło.
Mariola może niedługo Ty nas zaskoczysz ze swoim maleństwem.
My wróciliśmy do domku, od 11 lataliśmy, a to do jednej cioci, a to do babci, potem spacer, zakupy i jesteśmy padnięci. Ale Filipka jeszcze chcę przetrzymać bo spał godzinkę u babci.