Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sty 2008, 15:05

Emilia dziękuję. :ico_sorki: :ico_sorki:
Asiab z czego się bierze ta cholestaza i jak ja rozpoznać?? Po tym , ze Cie swędziały ręce i nogi?? Mnie wieczorami swędzą nogi tzn uda. I z czego sie to cholerstwo bierze? Nie martw się na zapas wszystko musi byc dobrze i może przejdzie. Pozdrawiam.

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sty 2008, 15:08

Asiub wszystko będzie dobrze, jesteśmy z Tobą

Awatar użytkownika
asiab
Trzy tysiące lat minęło...

18 sty 2008, 15:15

wieczoem swedzą mnie nogi łydki stopy i ręce oraz dłonie i ciągle mi sie odbija kwasem i stąd ta zgaga potworna. cholestaza to ucisk na wątrobe i moze byc bardzo grozny dla płodu :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: lekarz kazal mi wczoraj zrobic wyniki takie jak ALT AST I BILIRUBINA i wyszło ze ALT mam 111,8 a norma do 39 a AST 56 norma do 36 Bilirubina 0,52 norma do 1,20.

boje sie o moje dziecko :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 sty 2008, 15:48

asiab, kochana bierzesz leki bedzie dobrze
Teraz to i ja sie wystraszylam bo czasami mnie swedzą dlonie i czasami lydki moze zrobic badanie na to diabelstwo sama juz nie wiem :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-01-18, 14:52 ]
nie wiedzialam ze są przy tym zgagi cos kiedys slyszalam ale ja zgagi nie mam czasami sie zdazy ale to chwilowo

Dona
Jestem najmądrzejszy na forum!

18 sty 2008, 16:20

dziewczyny, po przeczytaniu waszych postów mam wrażenie,ze mnie tez wszystko swędzi. :ico_szoking: ale tak naprawdę, to swędzą mnie wieczorem ręce (od nadgarstków do łokci). No teraz, to nie wiem, czy się martwic na zapas?

asiab, będzie dobrze, najważniejsze, ze byłas u lekarza i jestes pod kontrolą.
przypomniało mi się, ze Steczkowska tez miała cholestazę, ale chyba w jakims cięzszym wydaniu

Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 sty 2008, 17:15

ze Steczkowska tez miała cholestazę, ale chyba w jakims cięzszym wydaniu
tak miala cos takiego nawet opowiadala ze moczyla sie w krochmalu tak ją swedzialo, a potem byla na lekach.
ja takich swedzonek nie mam postanowilam w poniedzialek isc prywatnie zrobic to badanko o ktorym pisalaasiab, bo to jest takie gdybanie a jednak jest tych chorub bardzo wiele zawsze cos
asiab, trzymaj sie kochana jestesmy z toba najwaznijesze ze wiesz juz ze cos jest takiego i jestes pod opieka a my trzymamy za Was kciuki :-)

Awatar użytkownika
asiab
Trzy tysiące lat minęło...

18 sty 2008, 18:11

Dziekuje wam dziewczyny juz mi troszke przeszło ale nie mogłam powstrzymac sie od :ico_placzek: bo jak przeczytałam w necie co grozi mojemu maleństwu :ico_olaboga: musze teraz przestrzegac diety nic smazonego i tłustego. wziełam juz dawke leku nastepna wieczorem i jutro trzy dawki i mam nadzieje ze w poniedziałek wynik bedzie troszke miejszy a wiecie ile mnie kosztował ten lek 140 zł. a to nie istotne wazne by synek był zdrowy aby jeszcze z 3 tyg ponosic synka w sobie a pózniej to juz dla jego dobra niech rozwiązują ciąze zeby tylko z nim było wszystko dobrze ja zniose wszystko juz tyle przeszłam :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-01-18, 17:14 ]
acha a wiecie co mnie az tak bardzo nie swedzi nie jest to az tak uciązliwe wiem ze moja kolezanka to miała to drapała sie do krwi i ryczała ze zadraapie sie na smierc wiec jak dzis szłam na wyniki byłam pełna optymizmu myslałam ze to tylko hormony szaleja a jednak wyniki wyszły ze to to holerstwo.

Safaryn
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

18 sty 2008, 19:12

Niestety, ostatnio nie wpadałam tu wcale, bo miałam wiele przykrych przejść, ciągłe wizyty w szpitalu. Teraz już będę musiała się pożegnać na wiele dłużej-znowu kładą mnie do szpitala i najprawdopodobniej będę miała w ciągu najbliższych tygodni cesarkę. Wystąpiły jakieś komplikacje z powodu mojego ciśnienia, zaczynam mieć problemy z sercem, a dłuższa ciąża jeszcze bardziej zwiększa ryzyko problemów. Próbują dociągnąć ciążę jak najdłużej, najpewniej do 37 tc i zrobią zabieg. Nie wiem kiedy wrócę, bo już nic nie mogę przewidzieć. Trzymajcie się kochane, oby wasze poordy były udane. Pozdrawiam. Trzymajcie za mnie kciuki.

kamila_torun

18 sty 2008, 19:23

asiab, Safaryn, trzymajcie sie kochane...

monika83
Mistrz pióra
Mistrz pióra

18 sty 2008, 20:41

safaryn trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze
asia napewno bedzie wszystko dobrze trzymaj diete i biez leki i napewno bedzie poprawa
ja tez musze sie przyzwyczaic do diety i tego klucia

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”