21 lip 2009, 21:07
hej dziewczęta :-D :-D witam ponownie jak na drugiej części meczu :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
spoko temacik sierpniowo-wrześniowych dzieci powstanie wkrótce :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: wszystko w swoim czasie, niech no tylko sie rozpakuje pierwsza "legalna" sierpniówka :-D :-D :-D :-D oczywiscie i dla Naszych lipcówek adoptowanych kącik znajdziemy :-D :-D bo żyć bez nich sie nie da poprostu :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
dziś dzien zalatany, byliśmy u znajomych, potem na zastrzykach, u teściowej... potem pojechaliśmy do mojej koleżanki zobaczyć jej córcie :-D jaka ona sliczna malusia, czarnulka, włoski ma długie, cudna :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
na koncu byliśmy w parku na małym bezalkoholowym ze znajomymi z uczelni :ico_oczko:
odwiedzilismy tez dzisiaj obie porodówki, które miałam na oku :ico_oczko:
Godula- blisko drogą szybkiego ruchu, szpital jak szpital bez rewelacji, cudowna położna nas przyjeła, oddział spoko, sala pojedyncza porodowa, bez problemu z moim HBS i sercem... raczej przyjmą mnie od ręki, bo rzadko im sie zdarza ze wszystkie sale są zajete, wszystko mają swoje, nawet pampersy, trzeba mieć dla dziecka tylko chusteczki nawilżone i ubranko na wyjscie, zespół lekarzy i położnych świetny, opieka nad dzieckiem spoko, sale poporodowe 3-4 osobowe :ico_oczko: obecnosć męza i ubranie dla niego bezpłatne, cisza i spokój na oddziale, trzeba mieć laktator taki zwykły ze sobą
Ligota- troche trzeba jechać droga nieciekawa, przez las jakbysmy staneli to znikad pomocy bo pustkowie, szpital kliniczny, tłumy ludzi :ico_olaboga: :ico_olaboga: na przyjęcie trzeba czekać kilka godzin, dopiero jak sie coś dzieje nie tak to od razu sie trafia na porodówke, kobiety rodzą tam hurtowo, zespół lekarzy i położnych świetny, opieka zarówno nad dzieckiem jak i nad rodzącą świetna, na zawołanie położne we wszystkim pomagają, ciuszki, pampersy, wszystko trzeba mieć swoje, obecnosc taty- spoko tylko jak wszytsko przebiega zgodnie z planem, ciuchy dla taty trzeba kupic, sale 4-5 osobowe, ogólnie kręci sie tam masa ludzi, troche zgiełk i hałas tam panuje
no i mam dylemat wielki bo oba szpitale mają coś w sobie... Godula- tam napewno mnie przyjmą od razu, bez czekania w kolejce z bólami- w Ligocie moze byc róznie :ico_noniewiem: nawet nagłe przypadki muszą troche "odczekać", tam zawsze jest kolejka, szpital przepełniony... z drugiej strony Ligota troszke bardziej 'nowoczesna' od Goduli :ico_noniewiem: ale na Goduli panuje jakaś "sympatyczna kameralna atmosfera" tam nie jest sie jedną z wielu...
ech... musze przemyśleć wszystkie za i przeciw :ico_noniewiem:
a teraz ide sie położyc bo miałam duuużo wrazeń