Alinka Council tax to taki podatek co co miesiąc się płaci tu w UK ( za śmieci, na policję, na oczyszczanie dróg itp.) my na starej chacie płaciliśmy 77 fuli a teraz 125 to zależy od dzielnicy i od wielkości domu a poza tym tam mój T. był zarejestrowany sam a teraz jesteśmy razem a jak jest 1 osoba to jest taniej! Teraz też chcieliśmy tak zrobić aby mniej płacić ale w związku z tym że jak mała się urodzi to o benefity (coś na zasadzie rodzinnego) będziemy się starać więc ja też muszę być zarejestrowana że mieszkam pod tym adresem!
Mówisz że skrzydełka robisz na obiadek a mnie dziś na naleśniki wzięło :ico_szoking: gdzie ja nie cierpię ich smażyć ale dziś nawet szybko mi poszło i sporo ich wyszło! Później do środeczka -parówka, ser i keczup! Zawinąć jak krokieta - bułka jajko i na patelnię! Pychotka jak serek się w środku rozpuści hmmmmmmm.......... już nie mogę się doczekać aby je zjeść ale czekam na T. abyśmy razem wciągnęli je nosem! :-D
Czekamy na zdjęcia Adrianka - tak że streszczaj się szukaj kabla i dodaj :)
A jak Gaga pisała Ci coś jeszcze? Jak jej poszło? I jak duże się maleństwo urodziło?
Ja też dziś byłam w mieście chciałam kupić matę do przewijaka - bo taka babka na rynku ma najtaniej ze wszystkich miejsc gdzie szukałam tylko za 5 fuli a normalnie są za 10-15! I kurde miała przywieźć bo różowe jej już wyszły ale nie miała czasu i dopiero w piątek będzie miała dostawę! Ale w sumie to aż ta m się nie pali z tą matą tak że może być w piątek!
A na tych wyprzedażach to kupiłaś tylko rzeczy dla Krzysia Seniora czy dla Juniorka też coś się skapnęło?? :-D :-D :-D
A wanienkę masz już upatrzoną czy kupisz pierwszą lepszą? Ja mam taką -
http://allegro.pl/dla-dzieci-prima-baby ... 49394.html
I wydaje mi się że będzie super jest szeroka i ma taką fajną podpórkę aby dzidzie położyć / oprzeć!
Nika czekamy na dobre wieści - że już masz maleństwo przy sobie!