Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2008, 19:23

masz racje ja też nic do niej nie pisze, a ja myslałam, ze do ciebie cos już pisała, bo raz do mnie a raz do ciebie pisze, teraz twoja kolej
mysle ze da znac jak urodzi :ico_sorki:
ciagle zerkam nerwowo na telefon :ico_noniewiem: ale nic :ico_noniewiem: z tego wniosek ze zajeta jest czym innym...rodzeniem
Patitzrymaj sie :ico_buziaczki_big:
kurde a ja chodze dzisisj jak struta :/
ta nocka nieprzespana chyba dala mi sie we znaki :/
jutro do poloznej na 14 :ico_noniewiem: jakos mi sie nawet tam nie spieszy...gdybym szla do gina to tak...bo by mi powiedzial jak sytuacja wyglad a polozna co mi towie :ico_noniewiem: zmierzy brzuch miarka krawiecka dzicko podusi cisnieniei wsio do domu -nastepna wizyta za 10 dni :/
jak tam u Was dziewczyny samopoczucie???

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2008, 19:27

mmarta81, a czemu idziesz do położnej a nie do gina??

Awatar użytkownika
sarenka
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

17 wrz 2008, 19:34

miszka-----------NAtalka cudownaaaaaaaaa,miod.Gratuluje.Byliscie dzielni.Buziaki i utulanai dla was.
A co u PAti?bidulka nadal sie meczy.

A ja dzis tez mam twardnienia bardzo czeste,brzuch pobolewa.Mam strach przed tym cholernym bolem,brrrr

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2008, 19:37

mmarta81, a czemu idziesz do położnej a nie do gina??
bo tutaj w UK ciaze prowadzi polozna :/
ginekologa nie widzisz :ico_noniewiem: chyba ze cos jest nie tak
ja mialam jedno badanie jak pojechal;am do szpitala w lipcu-co gorsze nie ma tez prywatnych ginekologow :ico_olaboga: mowie Ci zupelnie co innego niz gdzie inedziej-a nie wspomne juz ze sa tylko 2 usk w 10 i 20 tygodni ciazy :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-09-17, 19:38 ]
.Mam strach przed tym cholernym bolem,brrrr
ja nie wiem czego sie bac :ico_oczko:
mam twardnienia bardzo czeste,brzuch pobolewa
wiesz co mi dzisisj to praktycznie caly dzien twardznieje ale pobolewa to najczesciej w nocy-chyba cos przygniatam jak leze :/

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2008, 19:41

mmarta81, aha, no to nieźle :ico_olaboga:
tu w Norwegii tez się nie chodzi do ginekologa tylko do normalnego lekarza chyba, ze ci coś dolega
ale jest 1 plus można chodzić do ginekologa prywatnie wizyta z USG :ico_ciezarowka: kosztuje 100kr tzn ok 40zl, taniej niż w Polsce, a wizyta dla nie cięzarnej 300kr

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2008, 19:47

ale jest 1 plus można chodzić do ginekologa prywatnie wizyta z USG kosztuje 100kr tzn ok 40zl, taniej niż w Polsce, a wizyta dla nie cięzarnej 300kr
no to jest duzy plus :ico_sorki:
tak jak pisalam gin prywatnie -NIE MA-znaczy sie wiem ze jest np.3 polskich ginekologow w Londynie ale dla mnie to 3H jazdy w 1 strone :ico_puknij:
a USG-to tak mozesz zrobic tylko taka przyjemnosc kosztuje 180F :ico_szoking: wiec wiesz...wole kase na co innego wydac :ico_sorki:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2008, 19:54

tak jak pisalam gin prywatnie -NIE MA-znaczy sie wiem ze jest np.3 polskich ginekologow w Londynie ale dla mnie to 3H jazdy w 1 strone :ico_puknij:
a USG-to tak mozesz zrobic tylko taka przyjemnosc kosztuje 180F :ico_szoking: wiec wiesz...wole kase na co innego wydac :ico_sorki:
to ogromne koszta i czas :ico_olaboga:
masz racje lepiej na cos innego przeznaczyć kasę
a kiedy się dowiedziałaś , że to będzie dziewczynka??

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2008, 20:00

pierwszy raz w Polce w 19 tygodni a potem mialam usg jak wrocilam w 23 tc tutaj i tez powiedzieli ze dziewczynka
:ico_noniewiem: mam nadzieje ze sie nie mylili-babka w Polsce byla swiecie przekonana i powiedziala mi ze na 100% dziewczynka a tutaj powiedzieli ze dziewczynka no ale czasem inaczej bywa :ico_noniewiem:
a ja wiedzialam ze to dziewczynka od samego poczatku :-D bo ja sobie coreczke wymarzylam juz od dawna...... :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2008, 20:03

mmarta81, ja tez maże o córci
już mam imie dla niej, dlatego tak bardzo chce dziewczynkę, nawet do brzucha jak gadam to jak do dziewczynki

Awatar użytkownika
adia26
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

17 wrz 2008, 20:06

w Irlandi podobnie z tym ginekologiem, na badania chodzisz do szpitala przyjmuje cie pigula ktora wazy,mierzy cisnienie, bada siuski papierkiem :-D , nastepnie tego samego dnia przyjmuje cie lekarz ktory tylko maca brzuch i pyta sie ciebie czy wszystko ok. :ico_szoking: u nas jest tylko jedno usg na pierwszej wizycie ok. 20 tygodnia ciazy :ico_szoking:
a jesli cos sie dzieje bo np. dzidzia sie nie rusza i wogle myslisz ze masz skurcze(ja tak mialam) i jedziesz do szpitala to juz sie zajmuja toba jak nalezy badanie ginekologiczne usg ktg dokladny wywiad :ico_sorki: i wogle bardzo milo bylo :-D

do ginki chodze prywatnie jest polka ona od pocztku prowadzila mi ciaze pierwsza wizyta kosztuje jakies 80 euro chyba z usg ja tak placilam, potem przy kazdej taniej :ico_sorki: ale usg kosztuje zawsze 40 euro.
ja nie place nic teaz bo ona jest moim GP

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”