Witajcie Kochaniutkie w sobotę.
Basiu, tak się cieszę, że wyniki wyszły ładnie, ale przecież nie było innej możliwości!!!
Maggie, fajnie, że znalazłaś przedszkole, które Ci odpowiada i jest blisko domku. Aha, Kochana, oby szybko skończyły się tablety i fasoleczka się pojawiła. A do wakacji już bliziutko... :ico_oczko:
iza, ja też myślę, że naszym maluchom zabierają dzieciństwo. Przecież one nie są gotowe w wieku 5 lat do spędzania czasu w szkole. Znajoma nauczycielka mówiła mi, że to będzie na zasadzie zabawy, pani będzie dobierała czas przerw widząc potrzeby maluchów. Ale mimo wszystko....

Kinga ślicznie śpi całe nocki u siebie w pokoiku. Sama wieczorem pokazuje, gdzie chce spać :ico_brawa_01: . Budzi się między 5 a 7 i przychodzi do nas. Niestety z płaczem... Najpierw robi "obchód" mieszkania, a później pakuje się do naszego łóżka. Czasem jeszcze trochę pośpi, ale przeważnie zaczyna skakać i szaleć, więc musimy wstawać. Wczoraj, kiedy chciałam trochę jeszcze pospać, to zaczęła krzyczeć "Mamo, spać nunu". Zaczyna też tworzyć pierwsze swoje zdania. Pierwsze, które powiedziała, to "TATA NIUNIA BUTEK" - Tata załóż niuni bucik :ico_haha_01:
A jak przygotowania do świąt? U mnie jeszcze nie ma. Od 2 dni zabieram się za mycie okien, ale zanim ruszę z robotą, to zaczyna padać deszcz... Pewnie poprzecieram je tylko od strony mieszkania i na tym koniec. Ogólnie ze sprzątaniem nie będę szalała. W kuchni tez nie. Na te święta nie zapraszamy nikogo do siebie. Teraz my pogościujemy u innych. Zrobię troszkę różności, aby mieć w domu do jedzenia, ale nie w ilościach hurtowych.
Dziewczyny, okazało się, że mam cukrzycę ciążową. :ico_placzek: . Mam ścisłą dietę teraz, a za dwa tygodnie kolejną wizytę w poradni diabetologicznej. Nie dostałam jeszcze glukometru, ani insuliny, ale wszystko będzie wiadomo za 2 tyg. Teraz ta dietka trochę mnie przeraża, bo niewiele mogę jeść. Ale to tylko 2 miesiące- mam taką nadzieję, i wszystko wróci do normy. Teraz jak widzę ciasto, to :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: , a nie wolno mi. I ziemniaczków i prawie wszystkich owoców i całej masy innych rzeczy....
Ale napisałam....